Posted on

Zsákba kötve vitték a temetőbe a nyüszítő pulit

Zsákba kötöztek, és a helyi temetőben a sorsára hagytak egy fekete szőrű pulikutyát Kiskunhalason. Az állatvédők feljelentést fontolgatnak. A gazdikereso.eoldal.hu oldalon olvasható beszámoló szerint a nyüszítő kutyára járókelők találtak rá az alsóvárosi katolikus temető egyik elhagyottabb részén. Az állatvédők azt fontolgatják, feljelentést tesznek állatkínzás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az eset még múlt szombatra virradó éjszaka történt. A fekete szőrű pulit egy műanyag zsákba kötözték, a kutya nagy nehezen kirágta a zsák egyik végét, így ki tudta rajta dugni a fejét, de kimászni már nem tudott belőle. Nyüszített, vergődött így figyelt fel rá a kora reggeli órákban egy járókelő, aki azonnal értesítette a halasi állatvédőket. – A rémült kutyust előbb meg kellett nyugtatni, majd egy keveset enni kapott, egy pórázt tettünk a nyakára, és csak azután vettük ki a zsákból, nehogy ijedtében elszaladjon – számoltak be az önkéntesek, akik a Szegedi úton működő Halasi Állatotthonba szállították.
Az egy-másfél év körüli kutyának szerencsére az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja, az állatvédők, rendbe hozták a bundáját, megfürdették, megkapta a szükséges védőoltásokat, és lassan kezd beilleszkedni új, ideiglenes otthonába. A Halasi Állatsegítő Alapítvány támogatásával keres új gazdit az állatotthon a kidobott kutyának.

Vélemény, hozzászólás?