Posted on

Zavarta a videójátékban ezért kinyírta a macskát

Egy Virginia-i férfit letartóztattak, miután megölte élettársa macskáját. Az állat bűne az volt, hogy zavarta a férfit a videojátékban. A 21 éves Bruce Walstonnak most állatkínzás vádjával kell bíróság elé állnia, miután megölte élettársa macskáját. A Stauntoni rendőrség jelentése szerint a férfi videojátékkal játszott, mikor a macska valahogy kikapcsolta a játékot. A férfi ekkor dühében falhoz csapta a szerencsétlen jószágot – ráadásul a jelenet a nő gyerekeinek szeme láttára történt. Walston barátnője, Bessie Hess kihívta a rendőrséget, és a férfit letartóztatták. Amikor a rendőrök megérkeztek az elpusztult állatot kihajítva, a ház előtti verandán találták meg. A férfit jelenleg a Middle River megyei börtönben tartják fogva.
Nem ez az első eset, amikor egy macska rosszkor volt rossz helyen: 2008-ban a kanadai Albertában élő két 16 éves fiú szétverte a család Királynő nevű macskájának udvaron lévő kuckóját, ezért a macska egy időre a lakásba került. A fiúk ekkor – ismeretlen okból – betették Királynőt a mikrosütőbe, és a szerencsétlen állat üvöltésével mit sem törődve tíz percig sütötték. Egyikük a következőket írta fel a konyhaszekrényre: „a macska a mikróban van. Szép cica volt”.
Az eset hatalmas felháborodást váltott ki az állatbarátok között szerte a világon, sokan börtönbüntetést követeltek, végül a fiúk megúszták annyival, hogy két évre eltiltották őket az állattartásról, valamint megtiltották számunkra, hogy erőszakos számítógépes -és videojátékokkal töltsék szabadidejüket. A bíróság által kirendelt pszichológiai szakember szerint ugyan a videojátékok nem hozhatóak direkt kapcsolatba a fiúk tettével, a bíróság szerint azonban közvetve az agresszív játékok motiválták tettüket.

Vélemény, hozzászólás?