Posted on

Újra marhákat mérgeztek meg!

Klikk ide!Nincs annál nagyobb keserűség, mint amikor szenvedni látja állatait az ember. És nincs annál nagyobb galádság, mint amikor úgy áll valaki bosszút a haragosán, hogy megmérgezi annak állatait.
A minap ez történt a Tolna megyei Bátán ahol az egyik reggelre virradóan egyszerre hét fiatal bika pusztult el borzalmas kínok között. A gazda és segítői biztosak benne, hogy valaki a jószágok tápjába kevert mérget. Előző este ugyanis még semmi bajuk nem volt, ráadásul két másik bika, feltehetően rossz szaga miatt nem evett a takarmányból, s életben is vannak.
Az elpusztult állatok egyikét Kaposvárra vitték, hogy felboncolják, a tápból pedig mintát vettek, hogy megállapítsák, mi is okozta a tragédiát – de hát ez már veszett fejsze nyele. Mert azzal semmire se mennek, ha kiderül, milyen mérget kevertek a tápba. A tettesről az nemigen mond majd semmit, élheti tovább a gondtalan életét.
Szomorú tapasztalat mondatja ezt velünk. Pár éve a Szabolcs megyei Kállósemjén egyik tanyáján történt hasonló eset. Akkor tucatnyi egészséges tehén múlt ki szinte pillanatok alatt, s hiába volt minden vizsgálat, a mérgező kiléte sohasem derült ki. Pedig mindenki sejtette, ki a tettes: az a személy, aki mindenáron el akarta üldözni a tehenes gazdát a tanyájáról, s négyszemközt be is jelentette: ha nem adja a tanyát, majd nézze meg az állatait.
Szabolcsban a szénát mérgezték meg a kaszálón, a mérget ki is mutatták a bálákban, s az elhullott állatokban. Bizonyíték híján azonban még csak perbe se fogták a gyanús egyént. A megbántott, megalázott gazda ennek ellenére nem kívánt neki rosszat. Csupán azt, hogy a haláltusájukat vívó állatok jelenjenek meg minden álmában. Az a bátai gazember se érdemelne különbet. Forrás: Szabadföld.hu

Vélemény, hozzászólás?