Posted on

Tetemek a kerti tóban

A biztos pusztulástól mentettek meg hét kutyát a kecskeméti állatvédelmi őrszolgálat munkatársai. A csont sovány állatok víz és élelem nélkül, Felsőszéktó egyik tanyáján szenvedtek.
– A Kecskeméthez tartozó tanyában albérlő lakik, akit jogerős bírói ítélet alapján az ingatlan tulajdonosa vasárnap délután akart kiköltözésre bírni. A bérlőt nem találta otthon, de miután szétnézett az udvaron, azonnal értesített minket – eleveníti fel a történteket Szabó Attila, az őrszolgálat vezetője.
– A kerti tóban két állati tetem lebegett, amelyek már annyira oszlásnak indultak, hogy a helyszínen nem tudtuk megállapítani, hogy kutyák vagy macskák voltak-e. Három döglött kutyát szállítóketrecekbe zárva találtunk, a még életben lévők pedig annyira legyengült állapotban voltak, hogy szerintem pár nap múlva ők is elpusztultak volna. Összesen hat felnőtt kutyát és egy kölyköt szállítottunk a menhelyre.
– Állatorvos vizsgálta meg őket, féreghajtót és oltásokat kaptak, jelenleg megfigyelés alatt vannak. A helyszínen rendőrök is voltak, ők valószínűleg hivatalból intézkednek majd, ennek ellenére állatkínzás bűncselekménye miatt mi is feljelentést teszünk.
A menhely bejáratánál kint van a “Megtelt” tábla, jelenleg 194 kutyust ápolnak. Hétfőn délelőtt mégis behoztak Homokbányáról nyolc kölyköt. Képek itt

One thought on “Tetemek a kerti tóban

  1. […] udvarán lévő kerti tóban két, szállító ketrecekben pedig három kutyatetemet talált, cikk itt. A tanyaudvaron további hét, az éhezéstől és a vízhiánytól legyengült kutya volt. A […]

Vélemény, hozzászólás?