Posted on

Szibériai tigris dorombolt a sérült gyerekeknek

Kecskemét – A helyi Juhar utcai intézmény egyik ovis csoportját látta vendégül a Kecskeméti Vadaskert. A sérült gyerekeket tömörítő Cica csoport élvezte az állati kalandokat: Brúnó, a szibériai tigris még dorombolt is a kis látogatók kedvéért.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Integrált Közoktatási Intézményének óvodásai a közelgő állatok világnapja alkalmából látogatottak ki a Vadaskertbe a delmagyar.hu vendégeként.

A csoportba jellemzően olyan gyerekek járnak, akik koraszülöttek voltak, vagy a születésüknél különböző komplikációk léptek fel, és oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedtek. A Cica-tagok egyedül nem, vagy csak nehézkesen boldogulnak, de az egyórás sétát mindannyian élvezték.
A Kecskeméti Vadaskert összes lakójával megismerkedhettek az óvodások. Sallai Hajnalka, a Vadaskert egyik gondozója vezette körbe a csoportot, és mutatta meg az ország legkisebb állatkertjét.
Az alkalmi idegenvezető földrészeken, levegőben és vízen át kalauzolta a sérült gerekeket és kísérőiket, akik még egy két kulisszatitkot is megtudhattak. Hajnalka ugyanis elárulta: Meru, az afrikai oroszlán nemcsak a húst szereti, hanem a joghurtot is. De így derült fény arra is, hogy a tűzrókák nevükhöz méltóan igen ravaszak, a tél végén többször is megszöktek, ezért a kerítéshez közeli fákat ki kellett vágni a kifutójukban.
Az állatoknak nemcsak a gyerekek örültek a séta során: az állatsimogatóban a kameruni törpekecskék szinte megrohamozták a csoportot egy kis elemózsia reményében. De Brúnó, a szibériai tigris is megmutatta, hogy egy vadmacska is lehet szelíd, doromboló cica, mindehhez csak az igazgató, Pullai Béla egy-két kedveskedő szava szükséges.
Bár voltak olyanok, akiket megkergettek az éhes kameruni törpekecskék, a gyerekek még ezt a kalandot is kacagva élték meg. Forrás: Délmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?