Posted on

Szegeden 270 kutyus vár gazdira

Telt ház van a Tappancs tanyán: az állatvédő alapítvány birtokán 270 kutya él. Valaki megunta, kidobta őket – gazdára várnak.
Ezeket az állatokat képviselte szombaton az a hat szerencsés, amely személyes bájával győzhette meg a járókelőket: a menhelyi kutyák méltó társuk lennének bárkinek, aki újra szeretni tudná őket. A Szeged Plazánál és a Napfény Parknál is három-három ebbel vártak mindenkit a tappancsosok, hogy népszerűsítsék az örökbefogadást, és élelmiszer-adományokat kérjenek.
A móravárosi bevásárlóközpont állateledelboltja előtt Málna, a 3 és fél hónapos skót juhász keverék, valamint Rutin és Rumli, az öt hónapos testvérpár próbált barátkozni egy simogatás reményébenaz arra járókkal. A kisgyerekek szívébe hamar belopták magukat. A 13 hónapos Sára például mindhármukat egyszerre akarta szeretgetni, de az eleven kutyusokat nem sikerült összeterelni.
Egy középkorú nő komolyan elgondolkodott az örökbefogadáson, de – mint mondta – megvárja a tavaszt. Nemrég veszítette el huskyját, őt szeretné pótolni, de csak ha majd sikerül túllépnie a veszteségen. Hasonló megfontolásból nem vitte egyből haza egy másik nő Puttyot, a cicát, aki Rudival együtt az üzletben, ketrecben feküdt. – Nehezen viselnék még el egy újat, most veszítettem el a sajátomat – ismerte be.
Az örökbefogadó napnak nem is célja, hogy az ezen részt vevő állatoknak egyből gazdát találjanak. Ahogy az önkéntesek fogalmaztak: a hirtelen felindulásból hazavitt kutyák és cicák többsége általában visszakerül hozzájuk. Ezért csak jól átgondolt döntés után, megfelelő helyre adják a kiválasztott kedvencet, hogy valóban otthona, új családja lehessen ezeknek a jobb sorsra érdemes állatoknak.

Vélemény, hozzászólás?