Posted on

Rendőrök mentették meg a félholtra vert kutyát

A forgalmas Moszkva téren verte félholtra kutyáját egy kegyetlen gazda, kedden késő délután. A brutalitásnak a járókelők vetettek véget, akik rendőrt hívtak. Az egyenruhások előállították a kegyetlen ebtulajdonost és életmentő műtétre állatkórházba szállították a kutyust. A pincsi már túl van az életveszélyen, a gazda ellen eljárás indult.
Félholtra vert e saját kutyáját egy idősebb férfi kedden késő délután a Moszkva téren, számolt be a hírről a Macskapcsolat blog szerdán. Tudósításuk szerint a megdöbbent járókelők arra lettek figyelmesek, hogy egy idősebb férfi üti, veri, rugdossa pórázon vezetett palota pincsi fajtájú kutyáját. Az attaknak a járókelők vetettek véget, de addigra a kutya már félholt volt, alig lélegzett, sokkos állapotban feküdt a földön, fel volt puffadva a hasa.
A járókelők kérdőre vonták a kegyetlenkedő férfit, aki azt mondta, hogy ő hajléktalan, és nem is bántotta a kutyát, majd letagadta, hogy az övé lenne a pincsi. Kihívták a rendőrséget. Az igazoltatás után kiderült, hogy egyáltalán nem hajléktalan, sőt, akkor már ki szerette volna fizetni a kutya orvosi ellátását. Erre azonban az egyenruhások nem adtak már lehetőséget, bekísétrték a férfit a kerületi kapitányságra és eljárást indítottak vele szemben állatkínzás bűntette miatt. ezután a rendőrök a kutyátr egy dobozba rakták és az SOTE Állatorvostudományi Karának állatkórházába szállították.
Ott kiderült, hogy többszörös koponyatörést szenvedett és has csavarodásat kapott. Ez kistestű kutyáknál kizárólag akkor alakulhat ki, ha a gazdája tartósan a pórázánál fogva lógatja, majd ezután nagyerővel tekeri körbe-körbe. A kutya olyan rossz állapotban volt kórházba szállítása után, hogy azonnal meg kellett műteni, a költségeket majd behajtják a szadista gazdától, ez ugyanis része lesz a bűnügyi költségeknek. A férfi nem kaphatja vissza a kis palota pincsit.
Egy szemtanú beszámolója szerint a dühöngő férfi részeg volt, így nem volt kihallgatható állapotban, ezért az éjszakát a rendőrségi fogdában töltötte. A kis pincsi sorsa is jól alakul, mert a hírt elsőként közlő blog kommentjeiből kiderül, hogy már jelentkezett is egy gazdajelölt, aki szemtanúja volt a sajnálatos eseményeknek.

One thought on “Rendőrök mentették meg a félholtra vert kutyát

 1. szörnyű, sose értem meg, hogy lehet képes bárki bántani ok nélkül bárkit, bármit!
  egy pár kilós ártatlan, kedves kis jószághoz , hogy lehet hozzányúlni???
  nekem 2 pekingim vn, egy angol lord, és egy amerikai mrs, ahogy rámnéznek mindig meglágyul a szívem , hiába rosszalkodtak előtte.
  tenni kell valamit!
  börtön az ilyennek!
  mert aki erre képes minden másra is!
  Nike-i

Vélemény, hozzászólás?