Posted on

Rendőrnek kellett lelőnie a dühöngő kutyát

Rendőrnek kellett lelőnie azt a dühöngő kutyát, amely a saját gazdájára támadt rá Kőtelken. Az idős asszony egyik mutatóujját amputálni kellett. Az állat egyébként már nem először harapta meg.
— Elszabadult a láncáról hétfő délután a kutyánk, és meg akartam kötni, illetve vinni neki egy kis ételt — meséli kórházi ágyán fekve Kiss Jánosné Erzsi néni. A kétéves, huszonöt kilós, Csuti nevű keverék kan kutya ekkor támadta meg a 68 éves asszonyt. A kutya ahelyett, hogy elfogadta volna az ételt, vadul nekiugrott Erzsi néninek, és leharapta a bal keze mutatóujját. Az idős asszony bemenekült a dühöngő állat elől a házba, majd becsavarta egy törülközőbe vérző kezét, és mobiltelefonon hívta a mentőket, hozzátéve, rendőrt is küldjenek ki hozzájuk.
A tiszasülyi megbízott őrsparancsnok, Módos Róbert érkezett ki elsőként. A főtörzszászlós a kőteleki helyszínen elevenítette fel a történteket. A kis, gátközeli háznál az asszony férje, János bácsi megmutatja a láncot, amelyről elszabadult a kutyájuk. Egyben megerősíti mindazt, amit Módos Róbert elbeszélt a támadásról.
Eszerint a törzszászlós hétfőn 14 óra 40 perckor kapta a jelzést a kutyatámadásról. Mikor kiért a kőteleki portához, azt látta, hogy egy nagy testű kutya a lakás ajtajára ugrál, azt kaparja és közben morog. A lakás ajtajában az üvegajtón keresztül megpillantotta az idős házaspárt is. Egyik megpróbált kijönni az ajtón, de visszahátrált, mivel a kutya azonnal támadólag lépett fel vele szemben. A lakásból eközben folyamatos segélykiáltások hallatszottak.
— Felmértem a helyzetet, és láttam, hogy ha bemegyek a kertkapun, és fegyvert kell használnom a kutyával szemben, senkit nem veszélyeztetek — mondta a rendőr. — A kutya egyre csak ugrált és kaparta a bejárati ajtót, így bementem a kertkapun. Az állat azonnal, támadva futni kezdett felém. Ekkor a biztonságos célzás érdekében megvártam, amíg a kutya 3-4 méterre megközelít, majd a fejére célzott lövést adtam le, ami talált is. Az állat megtorpant, egy pillanatra megállt, majd ismét felém jött. Ekkor megint rálőttem, a kutya megpördült, majd mintegy tíz-tizenöt méter megtétele utána a földre esett és kimúlt.
Ezután a főtörzszászlós az erősen vérző kezű asszonyt az időközben kiérkező mentősökhöz kísérte, akik a sebesült nőt azonnal a szolnoki Hetényi Kórház baleseti sebészetére szállították. Az ujját azonban már nem lehetett megmenteni, amputálni kellett.
— Már kétszer is megharapott Csuti, de nem akartunk megválni tőle. A szívünkhöz nőtt, hiszen még kiskorában vettük magunkhoz, amikor kidobták egy vonatból. A 74 éves férjemmel ugyanis vasutas nyugdíjasok vagyunk, Cegléden, majd Pestszentlőrincen dolgoztunk, utána kerültünk Kőtelekre. Azt egyébként megjegyezte a műtétet végző orvos, hogy jó professzor lett volna a kutya, olyan orvosi pontossággal sikerült ugyanis az ujjamat leharapnia — jegyezte meg fanyar mosollyal Erzsi néni. Aztán hozzátette, mikor hogyléte felől érdeklődtünk: — Én megvagyok, úgy-ahogy, leginkább a férjemért aggódom, aki egyedül maradt otthon, betegen. Az azért megnyugtat, hogy a családsegítő szolgálat odafigyel rá és segítenek neki, amint önök is mondták. Ám azért mielőbb mennék haza! — tette hozzá búcsúzóul.
Korábban is történtek hasonló esetek: Egyre több kutyatámadásról szólnak a hírek. Ezek közül is kiemelkedett az a szörnyű támadás, amikor tavaly Jászberényben két, az udvarára beszökött kutya marcangolt szét egy 82 éves nőt, aki a kórházban később életét vesztette. A támadásban az asszony fia is megsérült, aki menteni próbálta édesanyját. Kisújszálláson pedig egy helyi lakosra saját német juhászkutyája támadt rá. A támadás során az idős férfi karja súlyosan megsérült. A még nagyobb bajt az egyik környékbeli által gyorsan riasztott rendőrjárőr akadályozta meg, aki szolgálati fegyverével leterítette a megvadult ebet.

One thought on “Rendőrnek kellett lelőnie a dühöngő kutyát

  1. na ez amit sose értek, egy állat, mitől lesz erre képes?
    nekem sok kutyám volt, sok álattal foglalkoztam már életem során, ami 29 évet takar jelenleg.
    gyerekkoromtól kezde kutyák közt élek, házörző, telephely örző-védő , és házi, szoba kutyák ,mind mind kezelhető, és neveléstől föggő, nem hiszem, hogy egy állat rossznak születne, vagy magától azzá válna, szerintem ez mindig az ember felelőssége…

Vélemény, hozzászólás?