Posted on

Rémhírek a kutyamenhelyről

Szórólapok terjedtek el Egerben, melyek szerint a kutyamenhelyen halálra fagyott több állat. Az állatvédők kivonultak a menhelyet üzemeltető állatvédőkhöz.
Riasztó jelzés érkezett az egri Vidám Mancsok Állatvédő Egyesülethez is: a bejelentés szerint kutyák fagytak meg a Szövetkezeti úti állatmenhelyen. A rossz hírt erősítette, hogy hetek óta szórólapok keringenek a városban, miszerint az itt működő állatvédő egyesület esetében a lét a tét.
A segélykérésre Botka Tímea, a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület vezetője nagyobb mennyiségű szalmát és állateledelt szállított az állítólagosan bajba jutott egyesület menhelyére. Ott azonban Szabóné Marika néni a telep működtetője közölte: egyetlen állat sem fagyott meg, élelemre és szalmára sincs szüksége, csupán pénzre, mivel az állatok orvosi ellátása, a szemétszállítás és a csatonadíj kifizetése sokba kerül. Botka Tímea felajánlotta, hogy közbenjár a díjak elengedése vagy mérséklése érdekében, de a segítséget elutasították. Így a Vidám Mancsok kénytelen volt a kiszállított almot és élelmet is visszavinni.
A Szövetkezet úti menhelyen – vezetője szerint – van elegendő élelem és alom. Mindezek ellenére a Vidám Mancsok vezetése kéri, hogy akik fölösleges meleg ruhaneművel rendelkeznek, azok ne feledkezzenek el arról, hogy sok menhelyen élő jószág fázik ezekben a napokban, s ami most egyszerű rémtörténet volt, az könnyen valósággá válhat.

Vélemény, hozzászólás?