Posted on

Pedigree Örökbefogadási Program partner menhelyek 2010

Idén is legalább másfél ezer kutyus találhat szerető gazdira a PEDIGREE® Örökbefogadási Programmal. Partner menhelyek:

Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület
Az Egyesület 2004 őszén szerveződött az összefogás jegyében, azóta is az önkormányzattal és a várossal szoros együttműködésben segítik a rászoruló állatokat. Nagy igény volt a lakosság körében is erre az intézményre. A mai napig 284 kutyának találtak szerető gazdát, a gondozott állatlétszám folyamatosan 60-70 között mozog. Jelmondatuk: “És ha már egy állaton segíteni tudtunk, az is nagyon fontos, hisz annak az egynek számít.”

„Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület, Nagykanizsa
Az Egyesület 1995-ben az önkormányzat felhívására alakult meg azzal a céllal, hogy a városban kóborló, gazdátlan kutyák helyzetét megoldja. 2003 óta közhasznú szervezetként működik, a korszerű, szakhatósági előírásoknak megfelelő állatotthon 2006-ban épült fel. Jelen pillanatban 197 kutya és 35 cica lakja. Az elmúlt 15 évben megközelítőleg 2000 kutyát és 300 cicát gondoztak nagy odaadással, arra törekedve, hogy minél több állatnak szerető otthont találjanak. Céljuk az állatotthon folyamatos bővítése, az emberek szemléletformálásával párhuzamosan.

Siófoki Állatvédő Alapítvány
1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítsen az elkóborolt, elhagyott, megkínzott állatokon, biztosítsa élelmezésüket, egészségügyi ellátásukat, megfelelő elhelyezésüket. Az elmúlt másfél évtizedben magyar és külföldi támogatóinak, illetve lelkes önkénteseinek köszönhetően 180-200 kutyát ellátni képes menhellyé nőtték ki magukat, és cicamenedéket is sikerült kialakítaniuk. A városban előforduló gyepmesteri feladatokat is ellátják, így a begyűjtött kutyákat nem altatják el. Legfontosabb feladatuk – az állatok élelmezése és orvosi ellátása mellett – gondozott kutyáik számára megfelelő, szerető és végleges otthont találni.

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület
1997-ben alakult meg, 2002-ben kezdődött a menhely építése, amely jelenleg is tart. Ennek eredményeként ma már 100-110 kutyus, illetve 40-50 cica elhelyezésére van lehetőség.
Az egyesület 2002 óta közhasznú, 2009-től kiemelten közhasznú feladatokat lát el, több hazai és külföldi szakmai szervezetnek is tagja. A folyamatos állatgondozás mellett állatvédelmi oktatások keretében hívja fel az érdeklődők, elsősorban a minél fiatalabbak figyelmét a felelős állattartás fontosságára.

Tappancs Állatvédő Alapítvány, Szeged
Az Alapítvány 2002 évi megalakulása óta a kóbor állatok mentése mellett a felelős állattartás népszerűsítésére és a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet. Az elmúlt 7 évben több mint 3200 kutyát fogadtak be. Korábbi években kutya-macska ivartalanítási akcióikkal már felhívták az állattartók és a lakosság figyelmét az ivartalanítás szükségességére, idén pedig lehetőségük nyílik 1000 kutya mikrochipes azonosítására és/vagy ivartalaníttatására is.

One thought on “Pedigree Örökbefogadási Program partner menhelyek 2010

  1. […] 200 ezer forintra kerekített föl, így a végösszeget a vállalat egyenlően oszthatta el az 5 nyertes menhely között. – Tappancs Állatvédő Alapítvány, Szeged – Árvácska Állatmenhely, Szentendre – […]

Vélemény, hozzászólás?