Posted on

Pamela Anderson levelet írt Putyinnak fókaprém miatt

Az oroszok nagy számban importálnak fókaprémet Kanadából, emiatt a fiatal állatokat tömegével ölik meg Pamela Anderson szülőhazájában. A híres celeb éppen ezért levelet írt Putyinnak, és arra kérte, hogy tiltsa meg a szőrme behozatalát. Pamela Anderson közismerten nagy állatbarát, és hajlandó is megtenni mindent az érdekükben. A Baywatch sztárja tavaly például az indiai Mumbay város vezetőinek írt levelet, és azt követelte, hogy az utcán bóklászó nagyszámú kóbor kutyákat ne öljék meg. A kebelcsoda most a kanadai bébifókák védelmében szólalt fel, és személyesen Vlagyimir Putyinnak címezte a levelét. “Azért írok önnek, hogy arra kérjem, tiltsa meg a fókaprém behozatalát a hazámból, ahol szinte az összes megölt állat fiatalabb, mint három éves” – közölt részletet az egyik újság Anderson leveléből.
Mint a köztudott, a világ egyik legnagyobb fókaszőrme-beszállítója Oroszország. A szóvivője szerint Putyin nyitott ebben a kérdésben, és az orosz miniszterelnök állítólag hajlik a dologra, hiszen ő maga is nagy állatbarát, igaz ő jobban kedveli a vadon élő fajokat.
A PETA több mint 50.000 aláírást gyűjtött az ügy érdekében: az aláírt petíciót melyben azt kérjük, vessenek véget a mészárlásnak, már elküldtük Kanadának. Várom mielőbbi válaszát. Köszönöm figyelmét és megértését.”
Májusban Putyin egy leopárdot kapott Irántól, amit örömmel vett. Ezek után a közvélemény érdeklődve várja, hogy Pamela szavai meghatották-e az elnököt, vagy csak PR-fogás volt a sztár levelének szívélyes fogadása.

Vélemény, hozzászólás?