Posted on

Összefogás az állatok védelmében

Egyesületi formában működik tovább ezentúl a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Őrszolgálat. Erről született döntés azon a megbeszélésen, amelyet ma hívott össze Tőzsér Judit, a Gong rádió ügyvezető igazgatója, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány elnöke. Az összejövetelen, amelyen az őrszolgálattal szorosan együttműködő szervezetek – Kecskeméti Rendőrkapitányság, Kecskeméti Polgárőrség Egyesület, Mentsvár Alapítvány – képviselői vettek részt elhangzott, hogy az őrszolgálat egyre bővülő feladatait a megye határain túllépve látja el mostantól, és amely akár egy országos hatókörű feladatkört is előrevetíthet a jövőre vonatkozóan.
Dr. Kassai László ezredes, Kecskemét rendőrkapitánya üdvözölte az egyesületi forma létrejöttét, és meggyőződésének adott hangot annak tekintetében, hogy az eddigiekben tapasztalt együttműködés országos szinten is megállja majd a helyét.
Somodi Sándor, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elnöke elmondta, hogy az állatvédelmi őrszolgálat tevékenységét tekintve mérföldkőhöz érkezett. Hozzátette: az országos hatókörű munka nem lenne teljesen idegen az őrszolgálat számára, mivel már eddig is érkeztek a megyehatáron túlról segítséget kérő hívások az állatok megmentésével kapcsolatban.
A megbeszélésen ezenkívül értékelték az Állatvédelmi Őrszolgálat elmúlt négy éves munkáját és az állatvédelem terén végzett tevékenységek tapasztalatait, valamint a 2010. július 1-én életbe lépett állatvédelmi törvény rendelkezéseit is.
A tanácskozással egyidőben érkezett meg a Fehérkereszt Állatvédő Liga meghívója, amelyben Tőzsér Juditot díszvendégnek és egy indító előadás megtartására hívták meg az I. Országos Állatvédő Toborzóra, amelyet 2010. július 18-án tartanak Ráckevén, a Savoyai Kastélyban. A rendezvény védnöke Szili Katalin, az Országgyűlés egykori elnöke.

Vélemény, hozzászólás?