Posted on

Oroszlánsétáltatás a hotelprogramban

Nem mindennapi élményben volt része Joanne Mockfordnak. A hölgy ritka vadállatokat, fehér oroszlánokat sétáltatott, ráadásul a farkuknál fogva.

Az angliai Joanne Mockford, aki már jó ideje Dél- Afrikában lakik, sétára indult három hatalmas fehér oroszlánnal, és nem volt szüksége pórázra, ugyanis farkuknál fogva vezette a vadállatokat. A két fiatal nőstény és a tizenöt hónapos hím, aki a Mohlatsi nevet kapta, már rég hozzászoktak az emberek jelenlétéhez, ugyanis fogságban nőttek fel. Ebből a ritka oroszlánfajból mindössze száz példány él Afrikában, a képen látható hármat pedig nagy gonddal és szeretettel nevelték fel egy helyi hotel dolgozói.
– Alig kaptam levegőt, olyan ideges voltam, a szívem összevissza kalimpált. Eleinte csak arra tudtam koncentrálni, hogy az oroszlán szája mindig előttem legyen. De minél tovább sétáltam Mohlatsival, annál nyugodtabb lettem. Csodás érzés volt – mondta első oroszlánsétáltatásáról a 30 éves Joanne, aki brit származású, de az afrikai Polokwanéban él. A hím állat neve, a Mohlatsi azt jelenti: szerencsés. Illik is a nagymacskára a neve, hiszen két igen csinos nősténnyel él együtt, Jay-Lóval és Shakirával. A Protea Hotel személyzete – akik felnevelték a három oroszlánt – külön túrákat szervez a vállalkozó vendégeknek, ha netán kedvük szottyan oroszlánt sétáltatni. Az állatok teljesen nyugodtak, még azt is hagyják, hogy a turisták simogassák és ölelgessék őket. Forrás: Borsonline.hu, Dailymail.co.uk

Vélemény, hozzászólás?