Posted on

Oroszláncsalád Kecskeméten a vadasparkban

Egész nap a játékon jár az oroszlánkölyök esze. Mommo és Gonga április 23-ám született a vadasparkban, ahol azóta is töretlen lelkesedéssel követik nyomon a csöppségek cseperedését.
– Ki gondolná, hogy alig három kilóval jöttek világra ezek a szépségek – mutatja büszkén a trónörökösöket Pulai Béla, a Kecskeméti Vadaspark igazgatója. – Most körülbelül 20 kilogrammot nyomnak és szerencsére kiváló az étvágyuk. Azért is örülünk különösen a sikeres családgyarapodásnak, mert Lungu első ellése sajnos tragédiával végződött. Az anya teje elapadt és a kicsiket nem sikerült megmenteni. A szomorú esetből okulva, most nagyon elővigyázatosak voltunk: hosszú időn át csak kamerával követtük nyomon a család életét, így biztosítva a teljes nyugalmat a kismamának.
Míg az első időkben kizárólag Lungu (5) az oroszlánmama gondoskodott a csöppségekről, mostanában már főként a méltóságteljes hímoroszlán, Meru (6) istápolja a kamaszodó ragadozókat. Egész nap hajlandó játszani velük, sőt azt is hagyja a csintalan gyermekeinek, hogy legyőzzék őt a birkózásban. Amikor pedig apjuk pihen, Mommo és Gonga egymást gyűri szakadatlanul.
Lungu eredetileg két nőstény és egy hím oroszlánnak adott életet, ám az egyik leány még augusztusban átköltözött a pécsi állatkertbe, ahol királynőnek kijáró tisztelettel rajongják körül a gondozók. A két másik kölyök ivarérett koráig még egészen biztosan a vadaskert tágas kifutójában élvezheti a gondtalan gyermekkor örömeit. Forrás Blikk, fotó Simon Judit

Vélemény, hozzászólás?