Posted on

Önkéntesen dolgoznak a hallgatók

Összefogtak a Kaposvári Egyetem Állattudományi Karának hallgatói. A fiatalok önként vállalták, hogy parkosítanak, gyom mentesítenek és területet rendeznek az intézménynél. A diákok ma álltak először munkába.
Több tucat hallgató jelentkezett a társadalmi munkára, amelynek a gondolata még augusztus végén, a gólyatáborban fogalmazódott meg bennük. Az Állattudományi Kar fiataljai szerdán kezdték el a területrendezést az egyetem Termékfejlesztési és Nyomonkövetési Kutatóközpontjában.
Tenke János, tudományos segédmunkatárs, Kaposvári Egyetem:
„Itt értendő az elhanyagolt parkosítás rekonstrukciója, illetve rendbe rakjuk a környezetet, amennyire tudjuk. Az építési törmelékeket próbálják eltakarítani, illetve a kertészek számára próbáljuk meg úgy előkészíteni a területet, hogy itt már a különböző gépeket is tudják használni, fűnyírókat, stb.
Az elsőéves hallgatók közül először mintegy negyvenen jelentkeztek az önkéntes akcióra, majd felsőbbéves társaik közül is többen csatlakoztak.
Ratting Evelin, hallgató, Kaposvári Egyetem:
„Nem kötelezett rá senki, úgyhogy teljesen magamtól jöttem. Vége volt az órának, és eljöttünk. Inkább, minthogy bent üljek a négy fal között.”
Gölöncsér Gergely, Hallgatói Önkormányzat elnöke, Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar:
„Szerintem mindenképpen jó, ha egy diák életében történik egy ilyen, hogy ahova kötődik, itt eltölt 3-4-5, esetleg 7-8 évet, az alatt az évek alatt tegyen valami olyat az egyetemért, amivel hogyha később is visszajön, akkor úgy tudjon rágondolni, hogy igen, ebben én is segítettem.”
A hallgatók szorgalmán még az egyetem vezetői is meglepődtek.
Dr. Tossenberger János, dékán-helyettes, Kaposvári Egyetem:
„Technikai nehézségek merültek fel olyan értelemben, hogy nem is tudtunk annyi eszközt, és szerszámot biztosítani a jelentkezők számára, mint amennyire szükség lett volna, így aztán napi bontásban, naponta 10-15 fő érkezik ide minden kedden és szerdán.”
A szakember szerint ekkora összefogásra az elmúlt időszakban nem volt példa. A hallgatók addig dolgoznak a több hektáros területen, amíg elkészülnek a tereprendezéssel. Somogytv.hu

Vélemény, hozzászólás?