Posted on

Nőre és kétéves lányára támadtak a darazsak

Veszélyes darázstámadás ért egy 43 éves nőt és a kétéves kislányát az ausztriai Amstettenben, amikor az erdőben sétálva egy földi darázsfészekre léptek. . Mindkettőjüket kórházba kellett szállítani, mivel a nőt öt, a kislányt 20 darázs csípte meg, a gyereket az egyik a szájában. Az állapotuk nem életveszélyes, de néhány napig a kórházban kell maradniuk.
Az utóbbi időben extrém elszaporodtak egész Ausztriában a darázstámadások, és a rovarok érthetetlenül agresszívan reagálnak, ha megzavarják őket. A tűzoltók naponta több órát töltenek azzal, hogy nyilvános helyekről igyekeznek eltávolítani a darázsfészkeket, mert az állatok támadólag lépnek fel az emberekkel szemben.
Az ausztriai Sellrainben a mezőn dolgozó 53 éves parasztasszonyt támadtak meg a darazsak szerdán, és olyan súlyosan megcsípték, hogy keringési zavarokkal eszméletlen állapotban kellett a kórházba szállítani. A nő egy földben tanyázó darázsfajta fészkét sértette meg, amikor szénát gyűjtött, és a megzavart rovarok megtámadták, legalább két darázs meg is csípte a felső karján.
A sajtó idén már több súlyos esetről is beszámolt. Egy héttel azután, hogy megcsípte egy darázs hétfőn meghalt egy 45 éves nő, aki azonnal egy darázs csípése után súlyosan rosszul lett. Megállt a szíve. Kórházba szállították, ahol minden erőfeszítés ellenére egy hét múlva meghalt. A halál oka a csípés miatt kialakult allergiás roham volt.
Ausztriában idén ez volt a második ilyen tragikus darázscsípés. Július közepén egy 60 éves nő jár ugyanígy, aki szintén allergiás rohamot kapott és elhunyt. Hétfőn is érkezett hír hasonló esetről, ahol egy 55 éves nőt kellett kórházba szállítani darázscsípés után.

Vélemény, hozzászólás?