Posted on

Napközis tábor kutyákkal

Különleges ötlettel rukkoltak elő a pécsi Misina menhely állatvédői. Napközis tábort szerveztek a környékbeli gyermekeknek, ahol kicsik és nagyok együtt hancúrozhattak otthontalan, négylábú kedvenceikkel. A tábor végére örökre szóló barátságok is szövődtek.
Gyermekzsivajtól és vidám kutyacsaholástól volt hangos a Misina Természet- és Állatvédő egyesület menhelye. Az iskolaszünetben ugyanis, hetes turnusokban kicsik és nagyok táboroznak ott, a négylábúak legnagyobb örömére.
Így tett Vitya (10) és Tekla (11) is, akik örökre szóló barátságot kötöttek kedvenceikkel. A gyermekek minden reggel hatalmas mosollyal szaladtak a kutyák kenneljéhez, akik már messziről tudták, hogy kis barátaik megérkeztek.
– Reggel vittük és délután hoztuk őket. A gyerekek etették, sétáltatták és játszottak a kutyákkal. Sőt egy hét alatt egy közös bemutatót is begyakoroltak, melyet az utolsó napon előadtak nekünk – mesélte Komlai Viktor, a testvérpár édesapja. – Aztán eljött a hétvége, persze volt egy sejtésünk, hogy egy kutyust örökbe fogadunk, na dehogy egyszerre kettőt! Ám ha, az egyik gyermeknek megengedi az ember a másiknak is meg kell, így igazságos – folytatta nevetve az édesapa.
Így hát a Komlai család két új taggal bővült. Kimi egy két év körüli csau-csau keverék, őt Teának kereszteltek. Míg Félixa egy egy év körüli tacskó keverék kutya, aki a Szotyi nevet kapta.
Az ő sorsuk jóra fordult és szerető családban élhetnek tovább. Ha szeretnél Te is egy új kis barátra szert tenni és egy életen át vigyázni rá, akkor keresd a Misina Egyesületet! Kenderesy Anikó, Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?