Posted on

Lovak hoztak élelmet a kutyáknak

A felelős állattartásra hívta fel a figyelmet a Happyriders Kétnyelvű Lovasiskola és az Orpheus Állatvédő Egyesület közös akciójában, amely során a lovasiskola növendékei Újszentivánról belovagoltak a Dugonics térre. A tíz lovas egyenként öt kilogramm kutyaeledelt hozott magával, amelyet át is adtak Seres Zoltánnak, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének.
Seres Zoltán a SzegedCafénak elmondta: Kutyakarácsony elnevezésű akciójuk sikeres volt, hiszen rengeteg adomány érkezett a telepen lévő kutyusok számára: itatók, takarók és nagyjából 150-200 kilogrammnyi kutyaeledelt és tápot is kaptak. “Szeretnénk, ha az állatbarátok a mindennapjaikba is beépítenék a felelős állattartás eszméjét. Az Orpheusnál azt valljuk, hogy annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik.”
Solymosi Annamária, a Happyriders Kétnyelvű Lovasiskola vezetője szerint a hozzájuk érkező gyerekek nagyon nyitottak a lovaglásra és érdeklődnek a lovak iránt. “Sokat dolgozunk azon, hogy bármi áron eljuttassuk a lovasélményt a gyermekek számára” – hangsúlyozta Solymosi Annamária, majd hozzátette: jótékonysági lovastúrának szánták az Újszentivánról való belovaglást. “Bárki részt vehetett a túrán öt kilogramm kutyatáp ellenében. Örülünk, hogy bőven akadt jelentkező, volt olyan, aki saját lovával érkezett” – mondta a lovasiskola vezetője. Szegedcafe.hu

Vélemény, hozzászólás?