Posted on

Kutyatámadás Leányfalun

Kutya támadt egy 52 éves férfire a Pest megyei Leányfalun. A férfi éppen sétáltatta az állatot, amikor az rárontott. A rendőrök szerint nem az övé az állat, csak a gondjaira bízták. A rendőrök végül lelőtték a kutyát. Azt még vizsgálják, hogy mitől vadulhatott meg. A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
A helyszínen vérnyomok, a földön és a közelben parkoló autón is.
„Reggel olyan nyolc óra után ordítozást hallottam, gondoltam, hogy megint egy részeg ember jön haza, mert ugye farsang van. Gondoltam, hogy részegen jött ott fönn, nagyon sokat ordított, hallottam, hogy jött egy autó, mást nem” – mondta Quirin Andrásné Emőke.
Ennyit hallott a szomszédban lakó asszony a történtekből. Egy kutya támadt az őt sétáltató férfire.
„Vasárnap reggel egy 52 éves férfi sétáltatott egy rábízott nagytestű kutyát, amikor az ismeretlen okból megtámadta. Az ebet a Szentendrei Rendőrkapitányság járőreinek sajnos két lövéssel el kellett pusztítaniuk” – mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfit a Honvéd Kórházba szállították.
„A férfi fején mély, jelentős szövetroncsolódással járó harapott sebek voltak, amelyek erős vérzéssel is jártak. A helyszíni első ellátás után mentőhelikopterrel szállítottuk súlyos állapotban a Honvéd Kórházba” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A kórházban nem nyilatkoztak a férfi állapotáról. A rendőrség még vizsgálja, hogy a kutya mitől vadulhatott meg.

Vélemény, hozzászólás?