Posted on

Kutyakozmetika – Sedalin helyett suttogó

Kozmetikusaink hosszú éveken át tartó gyakorlatot szereztek viselkedési problémás kutyák kezelése terén. Ezeket a technikákat eredményesen alkalmazzák a kozmetika során is. Nincs szükség nyugtatókra, a gazdik nyugodtan rájuk bízhatják azokat a kedvenceiket is, akiket hosszú ideje nem sikerült más módon megnyírni.
Szépítészeink folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, kisujjukban van a legújabb divat a trendet mutató országok stílusjegyeivel. Akár kiállítási fazon, akár csak a kellemes közérzet vagy egy jó bulin való részvétel a cél, náluk minden elérhető, bármilyen egyedi kívánságot teljesítenek. Válasszák a profikat!
Kozmetikusaink szabadidejükben a Állatvédőrség Cerberos Munkacsoport önkéntes kozmetikus csoportját vezetik, elősegítve ezzel az elkobzott, rossz sorsú kutyák gazdára találását és egészségügyi állapotuk rendbetételét. Bevételük jelentős részéből a megkínzott kis védenceknek segítenek. Ha szeretne csatlakozni, várjuk az önkéntes kozmetikusok jelentkezését: kozmetikus@cerberosegyesulet.huEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

BTóth Sarolta
Dogtuning Kutyakozmetika
Récsei Center
Budapest, XIV. ker. Istvánmezei út 6.
+36 30 825 97 90
+36 70 624 61 08
Kruzslicz Anna
Anna Kutyakozmetika
Budapest, XIX. ker. Kosárfonó u. 6-8.
+36 20 359 01 66
+36 70 636 62 30

Az ember sok mindent megtanulhat egy kutyától, még akkor is, ha az olyan bohóc, mint az én fél éves boxerem Face aki arra tanított, hogy minden napot örömmel és boldogsággal éljek meg, hogy ragadjam meg a pillanatot és hallgassak a szívemre. Megtanított arra, hogy élvezzem az egyszerű dolgokat: egy sétát az erdőben, a frissen leesett havat, egy szunyókálást vagy a napsütést. Lehetséges, hogy egy kutya – bármelyik kutya, főleg olyan rakoncátlan mókás kutya mint az enyém – képes megmutatni az embernek, hogy mi az, ami valóban fontos az életben? Hiszek benne, hogy igen. Azt hiszem ezért foglalkozom kutyákkal kiskorom óta. Amikor csak tehettem a közelükben voltam, sétáltattam, később kiképeztem kutyaiskolában négylábúakat. Kutyakozmetikusként 5 éve dolgozom és úgy gondolom megtaláltam azt a szakmát ahol kamatoztathatom a kutyák iránt érzett tiszteletemet és szeretetemet.
“Az emberek között viselkedned, alakoskodnod kell. Az állatok olyannak fogadnak el amilyen vagy. Ezért érzem magam jobban az állatok között.” Michelle Durell
Fontosnak tartom hogy egy gazdi tudja kutyájának szőre milyen ápolást, ápoltatást igényel és ezt ennek megfelelően gondozza hiszen így marad sokáig szép és egészséges a kutyája.
“… egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” Antoine de Saint-Exupery
„A Mi szakmánk nagy hatalommal ruház fel minket, Gazdik és Kutyusaik mindennapjait tehetjük szebbé, boldogabbá…”
Sok Szeretettel várom szalonomban a szépülni vágyó kutyusokat és természetesen Gazdáikat. B.Tóth Sarolta

“Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.” James Herriot
Kruzslicz Anna vagyok szakképzett kutyakozmetikus.
Az állatok iránti szeretet gyermekkorom óta kíséri életemet. Édesapám galambász és kisállattenyésztő volt így folyamatosan voltak körülöttem állatok.
Nem volt kérdés, hogy az állatokkal szeretnék foglalkozni, ezért lettem Kutyakozmetikus.
Célom, hogy mind a gazdi mind a kutyus elégedetten, pozitív élményekkel távozzon szalonomból. Házhoz járást is vállalok, így kedvence saját környezetében szépülhet. Ha a vendég nem tud eljönni a kozmetikába és az otthonában sem alkalmas a kutya szépítése, háztól-házig szállítom kedvencét.
Többek között problémás kutyák kozmetikázásával is foglakozom! Nem vagyok híve, annak, hogy egy állatot kikötve kell kozmetikázni, ezért én nem is használok ilyen eszközt, technikát! Nagyon fontos az új vendég első benyomása, a kozmetikusról, hogyan bánik a kedvencével!
Illetve az állat szemszögét is figyelembe véve, sokkal kezelhetőbb, egy harapósnak titulált kutya, ha nem egyből az „asztalra fel, kikötés” módszert alkalmazzuk!
Ismerkedjünk meg a kutyával, férkőzzünk, a bizalmába mielőtt az asztalra kerül!
Menhelyről mentett kutyák első kozmetikázása ingyenes szalonomban, a későbbiekben kedvezményekkel várom őket.
Idős és kölyökkutyák kozmetikázásánál jól bevált szokás, hogy tartok egy kis szünetet, hiszen az idős állatoknak szükségük van a pihentetésre, a kölyköknek szintén hisz Ők még nem képesek sokáig egy dologra koncentrálni.

Vélemény, hozzászólás?