Posted on

Kutyájuk életétéért lemondtak az álomesküvőről

Több mint 18 hónapig spórolt egy brit jegyespár az esküvőjére. Olyan nappal szerették volna megajándékozni magukat, amelyet soha nem felejtenek el. Ám egy szörnyű baleset mindent keresztül húzott. Imádott pointerük élete, és az álomesküvő között kellett választaniuk. Rick és Linda már helyszínt is kiválasztották, Kuba egyik legendás szállodájában tartották volna a hetedhét országra szóló lagzit és ott is töltötték volna el a mézeshetüket. 18 hónap alatt majdnem 2 millió forintnak megfelelő összeget halmoztak fel.
– Rengeteget dolgoztunk, hogy ennyi pénzt össze tudjunk spórolni és már rettentő izgatottak voltunk, hogy végre arra költhetjük el, amire olyannyira vágytunk. Csak pár hónap választott el minket az álmunktól – mesélte a menyasszony.
Ám ezt az álmukat imádott vadászebük Emi balesete egyik pillanatról a másikra áthúzta. A pointert azon a szörnyű napon Rick vitte el sétálni lakóhelyük, a nyugat- yorki Halifax határába.
Emi önfeledten szaladgált a mezőn, amikor hirtelen vonyítani kezdett és minden erejét összeszedve gazdája felé kezdett el kocogni. Ekkor látta Rick, hogy a kutyán egy hatalmas, körülbelül 15 centiméter hosszú vágás tátong a nyakától egészen a mellkasáig.
– Ömlött belőle a vér, Emi pedig vonyított a fájdalomtól. Szörnyű volt. Lefektettem és megpróbáltam elsősegélyben részesíteni, már amennyire emlékeztem a tanultakra. Folyamatosan nyomtan a mellkasán lévő ereket nehogy elvérezzen. Közben segítségégért kiabáltam és az első embert, aki meghallotta, kértem, hogy hívja fel az állatorvosunkat – mesélte a férfi.
Az állatorvos nem kertelt, válaszút elé állította a jegyeseket.
– Vagy elaltatom most azonnal Emit, vagy megpróbálom megmenteni az életét, de nem biztos, hogy sikerül, mert súlyosak a sérülései, ráadásul nem is lesz olcsó.”
Linda és Rick egy percet sem gondolkozott. Emi volt a „gyerekük” így elhatározták, hogy az esküvőre félretett pénzüket kutyájuk felépülésére fordítják.
Emit három órán keresztül operálták és egy hetet volt kórházban. Többször vissza kellet vinni az orvoshoz, mert volt, hogy rosszabbodott az állapota. A pár az összes pénzét kedvencük több hetes kezelésére fordította. Emi, ma már jól van, maradandó károsodások nélkül felépült, csak a sebhely emlékezteti őket a szörnyű napra.
A fiatalok azt mondják, Emivel teljes a világ és remélik, hogy 2012 tavaszára sikerül újra összespórolniuk annyi pénzt, hogy megtartsák az álomesküvőt -írja a The Sun.

Vélemény, hozzászólás?