Posted on

Kétszer született újra a kutyus

Senki sem tudja, hány éves lehet valójában a szép alaszkai malamut, ám az biztos, hogy három évvel ezelőtt éppen ezen a napon született újjá, miután megjárta a poklot. A kutyust kis híján halálra szurkálták, majd elütötte egy autó, ma mégis él és virul.
– Egy sofőr telefonált hozzánk, hogy az M5-ös autópályán elcsapott egy kutyát – emlékezett vissza Szabó Attila, az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője – A helyszínre érve igencsak meglepődtünk, amikor észrevettük, hogy a csupa vér jószágban még pislákol az élet. Attila száguldott vele az állatorvoshoz, aki alig akarta elhinni, hogy az állat nem halt bele a súlyos sérülésekbe.
– Kiderült, hogy nem csak a gázolás miatt eltört csontjai és sérült tüdeje okozza a bajt, a kutyust valaki agyonszurkálta egy vasvillával és az egyik szemét is kibökték – folytatta Szabó Attila. – Bevallom, elszorult a szívem attól, hogy a kutya, akit az emberek ilyen borzalmas gyötrelmeknek tettek ki, minden erejét összeszedve igyekezett megcsóválni a farkát, mert még mindig képes volt bízni az emberekben.
A kutyus lassan felépült, meg is próbálták örökbe adni, de ő visszaszökött Attilához, aki megmentette őt a haláltól.
– Fülesnek neveztem el, és azóta ő lett a leghűségesebb társam és a megkínzott állatok nagykövete – mondta gazdija. – Fülessel együtt járjuk az iskolákat és az idősek otthonát, mert ahová csak beteszi a négy tappancsát, ott mindenkit jókedvre derít és szeretetre tanít. Ő és én az életünket az állatok védelmére tettük fel.
A rendőrség megtalálta azt, aki vasvillával támadt Fülesre, ám az elkövető visszavonta a vallomását, így az ügyet ejtették. Forrás: Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?