Posted on

Kétmilliós nyomravezetői díj a barbár kutyagyilkosra

Feltételezések szerint ismerte a díjnyertes malamutok gazdáját az elkövető, aki bosszúból mérgezte meg az állatokat.
Ismeretlen tettes tört be Mihálovits István kutyatenyésztő bajai házába július 26-án éjszaka. Az elkövető kivágta a két és fél méter magas betonkerítés tetején a szögesdrótot, és méreggel etette meg a tulajdonos büszkeségeit, négy alaszkai malamutot.
Antal Gábor, a kutyák egykori kiállítási felvezetője elmondta, hogy sem a házból – ahol többmilliós értékű növényvédőszert tároltak -, sem a szomszédos, a betörők által később meglátogatott dohányáru-raktárból nem tűnt el semmi. Ez az oka annak, hogy a rendőrség nem zárhatja ki annak lehetőségét, a támadás kifejezetten a kutyák ellen irányult, írja a stop.hu. A négy malamut eszmei értéke Antal Gábor elmondása szerint 8-10 millió forintra tehető. Rengeteg címmel rendelkeztek, világ- és Európa-győztesek voltak.
Az Országos Állategészségügyi Intézetben az egyik kutya boncolásakor megállapították: a bűncselekményt húskészítménybe rejtett granulált rovarirtószerrel követték el.
A körülmények arra utalnak, valójában a kutyák tulajdonosa ellen irányult a cselekmény. Mihálovits István vállalkozása csődöt jelentett, és több hitelezője is volt, akik várták vissza a pénzüket. Egyes feltételezések szerint lehetséges, hogy a kutyák lemészárlása figyelmeztetés, vagy bosszú volt. Ismerős elkövetőre utalhat, hogy éppen akkor történt az eset, mikor a tulajdonos külföldön tartózkodott. A nem messze álló adóhivatali épület biztonsági kamerái aznap este nem működtek, ezért nem készült felvétel az elkövetőről. A nyomozást a bajai rendőrkapitányság folytatja.
A barbár kutyagyilkosra kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki. Forrás: Délmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?