Posted on

Keserves vonyítás hallatszott a szemét közül

A sínek mellé dobott ki valaki egy anyakutyát három kölykével együtt Kecskeméten. A Juhász utcában pedig egy háromlábú kölyökre bukkantak az állatvédők. Bundás három kölykével a sínek mellett, a Parasztfőiskolai vasúti megállónál kikötve várt arra hogy valaki megmentse. Egy járókelő figyelt fel a kiskutyák nyüszítésére, ő értesítette a Menhely az Állatokért Alapítványt.
– Amikor kiértünk a helyszínre, láttuk, hogy a kicsiket egy dobozban hagyták, amiből kirágták magukat – számolt be a részletekről Szabó Attila, az alapítvány állatvédelmi őrszolgálatának vezetője. Akár el is pusztulhattak volna, nagy szerencséjük volt, hogy nem gázolta el őket a vonat.
Egy táblát is találtak mellettük, erről tudják, hogy az anyát Bundásnak hívják, a picik pedig hét hetesek, és a féregirtáson is túl vannak már. Várják az örökbefogadók jelentkezését, hogy a kidobott kutyusok mielőbb meleg otthonra találhassanak.
A napokban – bejelentés után – bukkantak az állatvédők egy másik kidobott kiskutyára, amelynek jobb mellső lába könyöktől hiányzik. – Valószínű valaki levágta, vagy valamilyen balesetben veszíthette el, a seb teljesen beforrt – mondja Szabó Attila. – Bízunk benne, hogy testi hibája ellenére érte is jelentkezik majd egy szerető gazdi. A kutyákért a 06-20-577-5617-es számon jelentkezhetnek a leendő örökbefogadók. Forrás: Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?