Posted on

Humánszínvonalú gyógyítás a székesfehérvári felújított állatkórházban

Európai uniós támogatással újította fel és bővítette székesfehérvári állatkórházát az Alpha Holding. A kórházban szinte minden olyan gyógyító, életmentő berendezés megtalálható, amely a humán intézményekben is a betegek ellátását szolgálja.
A szombaton felavatott intézmény felújítása és bővítése az első üteme annak a projektnek, amelyre 168 millió forint európai uniós támogatást nyert a társaság. A beruházás második ütemében jövőre a bábolnai állatgyógyszergyárát újítja majd fel a társaságcsoport – mondta el Móré Attila tulajdonos az MTI-nek.
A projekt első ütemében kívül-belül felújították az évente 15 ezer állatot gyógyító, ápoló kórházat. Elvégezték a tetőszerkezet felújítását, szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és korszerű műszerekkel szerelték fel az intézményt. Két új rendelőt és egy újabb műtőt is építettek, így már két műtőben tudják elvégezni a szükséges beavatkozásokat.
A kórházban szinte minden olyan gyógyító, életmentő berendezés megtalálható, amely a humán intézményekben szolgálja a betegek ellátását. Lehetőség van a laboratóriumi, diagnosztikai, röntgen- és ultrahangvizsgálatok elvégzésére, fogászati és rehabilitációs ellátásra, valamint állatgyógyászati és kutyapszichológiai szaktanácsadásra. Sürgős eseteknél állatmentő autó is segíti a páciensek gyors, szakszerű ellátását, kórházba szállítását.
Az intézményben jelenleg négy állatorvos dolgozik, de jövőre még egy szakembert munkába állítanak, ugyanis a bővítés eredményeként 20 ezer állat ellátására lesz alkalmas, és a környező megyék térségi kórházaként működik majd az intézmény. Móré Attila tájékoztatása szerint az állatkórház jövőre szakmai műhelyként bekapcsolódik a Szent István Egyetem képzési rendszerébe, és lehetőséget ad a jövendő állatorvosoknak a szakvizsgára való felkészüléshez – írja az Abromonitor.hu

Vélemény, hozzászólás?