Posted on

Háromszázezer forint büntetés állatkínzásért

Békés megyében a bíróság háromszázezer forintra büntette azt a fiatalembert, aki megkínozta kutyáját – adta hírül a Hajnal Táj. A vádlottat a bíróság állatkínzás és garázdaság miatt ítélte el. A férfi a bíró szerint nem is tudta, hogy az állatoknak is jár a méltó bánásmód.
Az állatkínzáshoz előkerült a vascső, a lánc és volt vízbefojtási kísérle is. Akcióba lendült az állatrendőrség, és a jelek szerint a bíróság sem tétlen, ha a büntetésről van szó.
Háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a Gyulai Városi Bíróság a napokban azt a húszéves fiatalembert, aki saját kutyáját ütötte vágta, kínozta, még víz alá is lenyomta. Az állatkínzás és garázdaság miatt elítélt vádlott tagadta bűnösségét a bírák előtt.
A tárgyaláson a bíró szerint fel sem fogta a férfi, hogy az állatnak is jár a méltó bánásmód, fogalma sem volt róla, hogy az állatoknak is vannak jogaik. Az MR1-Kossuth Rádió hajnali műsora arra volt kíváncsi a többi között, hogy van-e visszatartó ereje a mostani, precedens értékű bírói döntésnek és a hasonló ítéleteknek?

Vélemény, hozzászólás?