Posted on

Győri állattarók, akár 50.000 is lehet a bírság

Január elsejétől emelkedik Győrben a szabálysértési bírság felső határa, jövőre 30 ezer helyett akár 50 ezer forintra is megbüntethető az, aki tiltott helyen parkol, játszótéren dohányzik, zugszemetel, vagy éppen nem tartja be az állattartás szabályait- döntött a város közgyűlése csütörtökön.
Nem változnak viszont a háziorvosi szolgáltatások díjai, és a fogászati kezelések ára is csak minimálisan emelkedik. Nem emel árat a KÉTÜSZ Győr Kft. sem, így nem kell az ideinél többet fizetnünk a kéményseprésért. A cég azt ígéri, hogy a változatlan díjak mellett változatlan marad a közszolgáltatás minősége is.
Január elsejétől változik néhány, az építményadóval kapcsolatos rendelkezés. Jövőre nem kell építményadót fizetnie annak a súlyosan mozgáskorlátozott magánszemélynek, akinek 20 négyzetméternél kisebb a garázsa és egy járművet tárol benne. Több tulajdonos esetén csak az érintett tulajdoni hányad adómentes. Annak sem kell fizetnie, aki garázsában tartott járművével rendszeresen szállítja súlyosan mozgáskorlátozott házastársát, közeli hozzátartozóját.
Mentesül az építményadó alól az is, aki hétvégi házban, üdülőben tulajdonosként vagy haszonélvezőként, állandó bejelentett lakosként él. Kivéve, ha egyéb lakóingatlannal, önálló gazdasági épület tulajdonjogával, lakásra vonatkozó haszonélvezeti joggal vagy lakás bérleti jogával rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?