Posted on

Gumicukor házilag, malac nélkül

Bizony, egy kis találékonysággal még ezt is elkészíthetjük gyermekeink részére egészséges változatban. A bolti gumicukrok bővelkednek a színezékekben, aromákban, cukorban. “Egészséges gumicukor? Ez bizony oximoron! Valóban? Háát! Nekem sikerült!” (azaz Creativiky-nek, akitől a recept és a fotó is származik) Kedves Viki! Köszönjük Neked, hogy megosztottad velünk is! :-) Igaziból nagyon egyszerű az ötlet: végy egy egészséges szörpöt, vagy gyümölcslevet és tegyél bele zselésítőt. És hogy tényleg egészséges maradjon, legyen az a zselésítő mondjuk agar-agar.
A recept tehát nagyon egyszerű: 100 ml folyadékhoz, ami lehet akármilyen gyümölcslé, bodzaszörp, fenyőrügyszirup, akármi, hozzáadunk 1,5 g agar-agart. A keveréket felforraljuk, és formába öntjük. A legjobb hozzá a csokiöntő szilikonforma, azok a kicsik, amit most már elég sok helyen lehet kapni.
Kész is a gumicukor. Akár gyógyszernek is lehet használni: a lándzsás utifű szirupot, vagy fenyőszirupot lehet hogy ebben a formában könnyebben megeszik a gyerekeink, mint kiskanálban.
A képen látható cukorcsodákat eperszörpből és fenyőszirupból csináltuk. Nekem nagyon tetszettek! És a gyerekeimnek is! A receptet beküldte: Creativiky

Vélemény, hozzászólás?