Posted on

Felrobbantották az állatkínzókat

Tíz ember, köztük két rendőr vesztette életét Afganisztán déli részén abban a merényletben, amit egy illegális kutyaviadal résztvevői ellen követtek el ismeretlen tettesek.
– Két házi készítésű pokolgép robbant fel, az egyik a tömegben, a másik a közeli út szélén a rendőrök helyszínre érkezésekor. A robbantásban tizen életüket vesztették, köztük két rendőr is, illetve tucatnyi civil, és öt rendőr megsebesült – tájékoztatott az afgán belügyminisztérium.
Afganisztánban szigorúan tilos kutyaviadalok rendezése, ám ennek ellenére is gyakran szerveznek ilyesmit. Niaz Mohamad körzeti rendőrparancsnok elmondta, hogy a mostani kutyaviadalról kaptak bejelentést, és azonnal a helyszínre külték egységeiket, a második pokolgép azonban pont akkor robbant, amikor a járőrök megérkeztek a helyszínre és kiszálltak autóikból.
A robbantásos merényletet a tálibok egyik erősségének tartott Kandahár tartomány Argandáb körzetében követték el. Ez a terület nem messze fekszik Kandahár városától, amelyet a NATO vezette erők és az afganisztáni hadsereg közös erővel igyekszik megtisztítani a fegyveres lázadóktól.
A tálibok szintén elítélik a kutyaviadalokat, és nem is ez az első eset, hogy merényletet követnek el egy ilyen rendezvény résztvevői ellen.

Vélemény, hozzászólás?