Posted on

Felmentették a társát lelövő vadászt

Felmentették a vadászt, aki még 2007-ben a Zala megyei Bocska közelében egy szervezett vadászaton lelőtte német társát. A 67 éves férfi egy magaslesen halt meg, miután a golyó a szívéig hatolt.
Senki sem felelős a német vadász haláláért, akit még 2007-ben lőttek le a Zala megyei Bocska közelében. A Zala Megyei Bíróság a napokban felmentette a korábban első fokon elítélt vadásztársakat – tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget – Beznicza Árpád, a bíróság szóvivője.
67 éves férfi egy magaslesen halt meg, miután ágyékon lőtték, és a golyó a szívéig hatolt. A rendőrség foglalkozás körében, gondatlanságból elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Kiderült, a vadászaton többen is olyan kaliberű fegyvert használtak, mint amilyenből a lövést leadták, de végül bebizonyosodott, hogy a gyilkos golyót a szomszéd magaslesen álló vadásztárs lőtte ki, mert a látóhatáron felbukkant három szarvas. A férfi ellen vádat emeltek, első fokon pedig elítélte őt a bíróság. Nyolc hónap fogházat kapott, két évre felfüggesztve. A vadászat vezetőjét vétség miatt marasztalták el, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A bíróság döntése ellen fellebbeztek, az ügy másodfokra került.
A másodfokon eljáró megyei bíróság mindkét férfit felmentette. A szakértők ugyanis megállapították, hogy a golyó feltehetően egy tócsán irányt változtatott, amire nem számíthatott sem a lövést leadó vadász, sem a vadászat vezetője. Így arról sem tehetnek, hogy a szomszéd lesen álló német vadász halálos sebet kapott. Az ítélet jogerős.

Vélemény, hozzászólás?