Posted on

Félholtra verték az orángutánt

Kétségbeejtő helyzetben vannak az Indonéziában és Burmában élő orangutánok. Természetes élőhelyüket pusztítják a helyiek, az állatokat pedig rabságba vagy halálba küldik.
Szívszorító látványt nyújt a kis orangután, amint összevissza vert, megkötözött, maga elé meredő anyjába kapaszkodik. A szegény párákat akkor fogták el, amikor bementek egy indonéziai faluba, Sungai Pinyuh-ba, hogy élelmet keressenek.
Hárman voltak, de a falubeliek úgy megverték az á l – latokat, hogy egyikük elpusztult. A másik kettőt pedig bezárták egy apró ketrecbe élelem és víz nélkül. Sorsuk nem egyedi. Az orangutánok helyzete egyre rosszabb Indonéziában, ahol a helyiek pusztítják természetes élőhelyüket, az esőerdőket az értékes pálmaolaj miatt.
farmerek számos orangutánt gyilkolnak meg, és elveszik előlük a termést, gyámoltalan árváik pedig éhen pusztulnak. A pálmaolaj olcsó növényi olaj, amit az olajpálma terméséből nyernek, és leginkább a szépségiparban használják fel, de megtalálható mosószerekben, fagyiban vagy éppen porlevesben is.
Számtalan, hazánkban is népszerű termékben szintén használják ezt az olajat, amely miatt orangutánok ezrei, és az indonéz őserdők közel hetvenöt százaléka pusztult el. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbi milyen óriási mértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez. Forrás: Borsonline

Vélemény, hozzászólás?