Posted on

Felakasztották a kiskutyát

Rosszul lett a látványtól az a néni, aki az erdőben rőzse szedés közben bukkant rá a fára felakasztott kölyökkutyára. Az asszony azonnal hívta a rendőrséget, akik riasztották az állatvédőket is, de már későn érkeztek.
– Szegény jószág élettelenül himbálózott a kötél végén és már nem tudtunk rajta segíteni – mesélte Szabó Attila, a helyi állatvédők vezetője. – Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, miért tesz valaki ilyet egy védtelen, tehetetlen állattal, amelyik ráadásul természetétől fogva megbízik az emberben.
Szánnivalóan gyáva embernek tartom azt, aki egy nála ennyivel gyengébb élőlénnyel szemben próbálja meg fitogtatni az erejét.
Végh József kriminálpszichológus szerint mindenképpen figyelmeztető jel, ha valaki élvezetből öl állatokat.
– A kisállatok kínzása az erőszakos bűncselekmények, emberölés, sorozatgyilkosság előszobája – figyelmeztet a szakember. – Egy egészséges emberben genetikailag él az ölésgátlás, ami felülír minden szociális, tanult szabályt. Aki szórakozásból, magáért az ölés öröméért oltja ki ártatlan állatok, később emberek életét, az mindenképpen pszichopátiás karakter.
– A rendőrség állatkínzás vétsége miatt indított nyomozást az ügyben – tájékoztatott a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Forrás: Zug.hu

Vélemény, hozzászólás?