Posted on

Felakasztotta a kutyáját, mert nem akart harcolni

Felakasztott egy kutyát, majd a tetemét csatornába dobta egy arlói fiú, mert az állat nem akart megküzdeni egy harci kutyával. Most állatkínzás miatt eljárás indult a fiatalkorú ellen.
A történet február 22-éig nyúlik vissza, amikor az Arló és Ózd közötti kerékpárút mellett egy vízelvezető aknában kutyatetemet találtak járókelők, akik bejelentést tettek a rendőrségen. Mint kiderült, a kutyát felakasztották, majd tetemét az aknába dobták.
A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás során egy fiatalkorúakból álló arlói csoportra terelődött a gyanú. Meghallgatásuk során a fiúk elmondták, hogy egy középtermetű, keverék kutyát, valamint egy rotweilert akartak küzdelemre bírni, de a két állat nem volt hajlandó bántani egymást.
Egyik fiú végül elvesztette türelmét és nekiesett a keverék kutyának, azt többször megütötte, aztán felakasztotta, tetemét pedig a csatornába dobta. A nyomozók kihallgatták a gyanúsítottat is, aki tagadja bűnösségét.
A rendőrségi közleményből kiderül: az a szóbeszéd járja, hogy Ózd környéki településeken alkalmanként tiltott kutyaviadalok zajlanak. Ilyen konkrét esetről azonban a nyomozó hatóságnak nincs információja. Az ózdi rendőrök arra kérik a környék lakóit, hogy aki tud ilyen eseményről, értesítse a rendőrséget.

One thought on “Felakasztotta a kutyáját, mert nem akart harcolni

  1. […] hallgatólagosan megengedik, az mekkora lelki nagyságról tesz tanúbizonyságot? Vau cikkje igen árnyaltan fogalmaz, mint a média általában! Forrás és sokkoló fotók itt Cikkek, Kutyák állatkínzás, […]

Vélemény, hozzászólás?