Posted on

Fekete István Állatvédő Egyesület

A Fekete István Állatvédő Egyesület célja, hogy a gazdátlan, gazdátlannak hitt, vagy egyéb okból reménytelen helyzetbe került állatokról a lehetőségeihez mérten gondoskodjon, illetve a megfelelő helyre (örökbefogadók, gyepmesteri telep stb.) közvetítse. Az Egyesület küldetése, hogy a magyar állattartók – elsősorban a társállatok (kutya, macska stb.) – tartását felvállalók körében ismeretterjesztő tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként közelíthetünk, illetve felzárkózhatunk a felelősségteljes, nyugati színvonalú állattartási kultúrához.

Ugyanakkor az Egyesületnek nem célja, mert sem lehetőségeink, sem elveink nem engedik, hogy az állattartást egyszer már felvállalók helyett az állatokról gondoskodjunk, az esetleges – nem várt – szaporulatot helyettük gondozzuk, elhelyezzük. Az állat tartása, megfelelő gondozása, biztonságos elhelyezése – beleértve a szaporulatot is -, az állat gazdájának erkölcsi és jogi értelemben vett kötelessége!
Természetesen tudjuk, hiszen találkoztunk már több ilyen helyzettel, hogy adódhatnak nem várt problémák. Ilyen esetekben az Egyesület mérlegel, megvizsgálva a minket felkereső gazda és a saját aktuális helyzetét. Elsősorban azonban arra kérjük a gazdákat, hogy amennyiben nincs ezt kizáró tényező, tartsák az állatot, amelyért valamikor felelősséget vállaltak, mi pedig minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítünk neki új gazdát találni.
Kérjük, hogy amikor ilyen kéréssel keresnének minket, előtte alaposan gondolják át a helyzetüket, és elsősorban az állat érdekeit szem előtt tartva, a fentieknek megfelelően kérjenek segítséget. Köszönjük!
Facebook oldalWeboldal – Netboard fórumBlog
Fekete István Állatvédő Egyesület, Cím: 9700 Szombathely, Felsőbüki Nagy Pál u. 39.
Web: www.kutyamentok.hu – e-mail: kutyamentok.vas@gmail.com
Adószám: 18959150-1-18, Bankszámlaszám: 14100172-12675749-01000000

Vélemény, hozzászólás?