Posted on

Emlékezés Felhőre, az agyonszúrt lóra – videóripot

Érden, a nyílt utcán szúrt le egy lovat egy férfi a tulajdonos, egy 16 éves lány, szeme láttára, akivel az állatgyilkos férfi a lótartás körülményein veszett össze.
Nyílt utcán szúrtak le egy lovat kedden, Érden, az állatot egy bér-lótartással foglalkozó férfi ölte meg, az állat 13 éves gazdája szeme láttára. A ló tulajdonosa és családja valamilyen vita miatt el akarta vinni a lovardából az állatot
A lovarda tulajdonosa a ló hátán ülve hozta ki az állatot az utcára, majd még mindig a hátán ülve egy késsel többször szíven szúrta az állatot, amely elpusztult. A rendőrség állatkínzás miatt eljárást indított ellene, a férfinél tartott másik három – legyengült állapotú – lovat lefoglalták.
Érd parkvárosban egy bér-lótartással foglalkozó férfi lovardájánál történt az eset, kedden késő délután. A 16 éves ló egy 13 éves kislányé, aki az édesanyjával érkezett, hogy elvigyék az állatot a telepről, mert valamilyen vita alakult ki közöttük. A férfi nem akarta visszaadni a lovat, ehelyett kilovagolt rajta a telepről az utcára, ahol egy késsel – továbbra is a lovon ülve – többször szíven szúrta az állatot – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szatmári Andrea, a Budaörsi Állatmenhely munkatársa szerdán. A ló két lépést tántorgott, majd összeesett és elpusztult. Az eset a 13 éves kislány, a kistestvére és édesanyjuk szeme láttára történt.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az 56 éves férfi egy elszámolási vita miatt ölhette meg a lovat, több késszúrással. A rendőrök a férfit előállították és állatkínzás vétsége miatt eljárás indult ellene, szabadlábon védekezhet. A férfi által tartott további három lovat az illetékes állatorvos kérésére az állatok legyengült, rossz egészségi állapota miatt elszállították a telepről.

Vélemény, hozzászólás?