Posted on

Élve belezték ki a delfineket

Sokkoló felvételeket készített egy fiatal állatvédő egy kihalóban lévő delfinfaj brutális mészárlásáról. Mikor lelepleződött, neki is menekülnie kellett a helyiek haragja elől.
Tömegével mészárolják a védett delfineket a Dániához tartozó Feröer-sziget lakói. Több mint 200 védett gömbölyű fejű delfint öltek le a falusiak. A frissen kibelezett tetemeket a helyiek látványosságként nézegetik, többen kiskorú gyermeküket is magukkal viszik a partra. Az Európai Unió szigorúan tiltja a kihalófélben lévő faj halászását, a helyiek mégis irtják a delfint, mégpedig nem is túl emberséges módon.
– Némelyik példányt ötször-hatszor is fejbe vágták, mire meghalt. Sokszor hosszú percekig tart, míg kiszenvednek. Megrázó volt – nyilatkozta Peter Hammarstedt svéd aktivista, aki a bálnák és a delfinek levadászása ellen küzd. A 28 éves természetvédő filmesnek adta ki magát, és több felvételt készített a delfinvadászok kegyetlenségéről.
– Az állatokat gyakran még élve belezik ki, hogy meg ne romoljon a húsa, a hasukban lévő még kifejletlen magzatokat pedig kitépik anyjuk méhéből – mondja elborzadva a kegyetlenséget leleplező aktivista, aki 236 lemészárolt delfint számolt meg, mielőtt menekülnie kellett, mert a helyiek felismerték és üldözni kezdték.
– Ez egy szörnyű tragédia, aminek mielőbb véget kell vetni – mondta a Sunnak Andy Ottaway, a bálnák és delfinek megmentéséért küzdő brit Campagne Whale szervezet elnöke. Szerinte a dán hatóságok túlságosan elnézőek a környező szigetlakókkal, ezért uniós szintű fellépésre van szükség.

One thought on “Élve belezték ki a delfineket

  1. Na pont az ilyeneket kellene eltüntetni a történelemből, mint anno a kannibálokat, meg szegény indiánokat. Ezeknek aztán tényleg semmi joguk az élethez.

Vélemény, hozzászólás?