Posted on

Elpusztult a gyászban a kutya

A kutya és gazdája is a brit hadsereg kötelékében teljesített szolgálatot. A kutya csak pár órával élte túl, hogy “társa” tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott. A kutyának a harc helyén nem esett baja, ám a bázisra visszakerülve feltehetően agyvérzés végzett vele, amit az átélt stressz okozhatott.
Brit állatorvosok megjegyezték, hogy az ember gyakran alábecsüli a kutyák gyászát, melyeket nem egyszer nagyon megvisel gazdájuk elvesztése: nem esznek miatta és valósággal belebetegednek. Munkakutyák és gazdáik között még szorosabb az érzelmi kapcsolat.
Theo, a kutya nagyon jól dolgozott Afganisztánban, 14 robbanószerkezetet derített fel, éppen sikere lett a veszte: ezért hosszabbították meg egy hónappal szolgálatát. Gazdája hamarabb visszatért volna brit földre, és még aggódott is amiatt, hogy el kell hagynia egy időre a kutyát.
Az utász a 358. brit katona, aki 2001 óta elesett Afganisztánban. A kutya a hatodik hadi eb, mely elpusztult Irakban vagy Afganisztánban az utóbbi 10 év során. Forrás: Stop.hu

Vélemény, hozzászólás?