Posted on

Elhullott állatok buktatták le a tolvajokat

Két középkorú férfit fogtak el a rendőrök, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt néhány napban mintegy kétmillió forint értékben loptak méhkaptárokat a bennük lévő méhcsaládokkal együtt.
Május 13-án délután a Sellyei Rendőrőrsön egy vajszlói férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az elmúlt néhány napban Sámod külterületén található méhkaptáraiból 55 méhkaptárt tulajdonított el, a benne lévő méh családokkal együtt. A lopás során a tulajdonosnak több, mint 2 millió forint kára keletkezett. Az ügyben jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozás elrendelésére került sor.
Az ügyben végzett helyszíni szemle során rögzítették annak a gépjárműnek a keréknyomait, amelyet a lopásnál az elkövetők a szállításra használtak. Ez alapján jutottak el egy pécsi autókölcsönzőhöz, ahol meg is találták a szóban forgó teherautót. A gépkocsi rakterében elpusztult méheket találtak a nyomozók. A sellyei rendőrök még aznap előállították azt a két személyt, akik a bűncselekmény elkövetési idejére a gépkocsit bérelték. A két középkorú férfit gyanúsítottként kihallgatták, az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Vélemény, hozzászólás?