Posted on

Életmentő viziló

Egy afrikai folyónál éldegélő víziló a vízen átkelő állatok megmentője lett.
Rengeteg állat vándorol minden évben Kenyából a Tanzániai Serengeti Nemzeti Parkba, hogy új élelmet és lakhelyet találjon magának az ínségesebb időszakokban. Ez az út pedig átvezet a Mara-folyón, amin minden jószágnak át kell kelnie ahhoz, hogy folytathassa vándorútját. Ám a folyónak igen erős a sodrása, így minden évben rengeteg fiatal négylábú odaveszik az út során.
Most azonban úgy tűnik, hogy az átkelni igyekvő állatoknak már nem kell attól tartaniuk, hogy elragadja őket a víz. Egy ott élő viziló ugyanis önjelölt életmentő lett, és a Baywatch-ot megszégyenítő módon menti a bajba jutott patásokat.
A hősies víziló tevékenységét a nemzeti park látogatói vették észre. Éppen a folyó mellett haladtak el, amikor egy nagyobb gnu-csorda próbált átkelni a folyón. Az egyik fiatal jószágot azonban elragadta a sodrás, és nagy valószínűséggel megfulladt volna, ha az anyai ösztönökkel jócskán megáldott vízilólány nem siet a segítségére.
“Hihetetlen volt. A víziló megmentette a kis gnut, és segített neki kievickélni a partra” – mesélte lelkendezve Abdul Karim, a kenyai park vezetője. És ez még nem minden! A víziló tíz perccel később egy zebracsordának is segített épségben átjutnia a túlpartra!
“Felejthetetlen élmény volt. Úgy látszik az anyai ösztönök a faji határokat is átszelhetik” – tette hozzá Karim. Ez annyira aranyos! Reméljük, hogy ezek után a víziló kitüntetett figyelmet kap majd a park fenntartóitól.

Vélemény, hozzászólás?