Posted on

Egymást taposták a malacok a platón

Állatkínzás gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség annak a román kisteherautónak a vezetőjével szemben, akinek járművében 80 egymáson utazó malacra bukkantak – mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Gaskó Bertalan közölte: a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának járőrei egy közúti ellenőrzés során a Nagyrozvágy és Kisrozvágy közötti útszakaszon állították meg a román állampolgár által vezetett tehergépjárművet, amelyen 80 – egyenként 30-40 kilogrammos – sertést szállított.
A jármű vezetője azt mondta, az állatokat Lengyelországban, a krakkói piacon vásárolta, azonban származásukról nem volt semmiféle okmánya, illetve állategészségügyi igazolása. A járőrök ezért értesítették a területileg illetékes hatósági állatorvost, aki az állatokat a helyszínen lefoglalta és egy állategészségügyi telepre szállítatta – ismertette a szóvivő.
A hatósági állatorvos közölte, az állatok szállítása nem felelt meg az uniós előírásoknak – mivel víz és megfelelő szellőzés sem volt az állatok számára -, így a nem megfelelő bánásmód az állatok pusztulásához vezetett volna.
A járművezetővel szemben a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Vélemény, hozzászólás?