Posted on

Egy teljes kutyacsaládot dobtak az utcára – gazdikereső

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett Ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról. Az anya- és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. Nagy a valószínűsége, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette.
Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi telepére szállították be őket. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítették őket. “A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben, vagy külön-külön) az ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését” – áll az egyesület közleményében.
Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek! Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált, vagy megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A Ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.
Sok állat végzi utcára kidobva… Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Vélemény, hozzászólás?