Posted on

Ebadó, betilthatják a kutyahús evést, állatvédelmi törvény

Ebadót vezetnének be, kötelező lenne a minimum 30 literes élettér a halaknak és hüllőknek, valamint megelőzésként betiltanák a kutya és macskahús fogyasztását – ez szerepel az új állatvédelmi törvény tervezetben. A szakma véleményét a hónap végéig várja a minisztérium.

Sztárok álltak ki az állatvédelem mellett: közös énekléssel próbálták minél több ember figyelmét felhívni az állatkínzásra, és annak megakadályozására. A hazai zenei élet szereplői, köztük Keresztes Ildikó, Tóth Gabi, Falusi Mariann, Ganxsta Zolee és Vastag Tomi egy emberként emelték fel hangjukat a nemes ügy mellett.
Az Állatvédőrség megalakulásának, és az ünnepélyes szerződéskötésnek tiszteletére rendezett közös éneklésen azonban nem a sztárok, hanem négylábú barátaink kapták a főszerepet Az Állatvédőrség által megmentett kutyusok láthatóan élvezték a körülöttük folyó nyüzsgést, és az arra érdemes sztárokat meg is jutalmazták egy-egy kitüntetéssel. A díjazottak mellett a hazai zenei élet más jeles képviselői is összebarátkozhattak a kis túlélőkkel.
„Mindig is szívügyemnek tekintettem az állatvédelmet, hiszen minden élőlény ugyan úgy él, ugyan úgy érez, mind külön személyiségek vagyunk. Nem számít, hogy emberről vagy állatról van szó, ebben a kérdésben egy kutya” – mesélte Vastag Tomi, aki nemsokára maga is megtapasztalhatja a kutyatartás örömeit. – „Már megtaláltam a tökéletes kiskutyát magamnak: egy golden retrievert. Még nagyon fiatal, így nem hozhattam el, de alig várom, hogy megismerkedhessünk egymással.”
Tomi nagyon jól tudja, hogy mivel jár egy kutyus felnevelése, hiszen régen több négylábút is tartottak otthon. Ennek ellenére nagyon össze kell szednie magát, hiszen rengeteg dolga van a kis jövevény mellett.
„Nagyon sok a dolgom, hiszen nemsokára debütál az első klipem. Ráadásul folyamatosan dolgozom az első lemezemen, hiszen szeretném, ha a nyár folyamán már a boltok polcaira kerülne. És persze az iskola sem elhanyagolható: nyakamon az érettségi. Szerencsére volt elég időm felkészülni rá, és minden nap tudok tanulni egy kicsit” – árulta el Vastag Tomi, aki azt is bevallotta, a rengeteg munka és tanulás mellett a lányokra egyelőre nem marad ideje.

Vélemény, hozzászólás?