Posted on

Csinos sálat kaptak a kutyák Szegeden

A felelős állattartás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a II. kutyasétáltatás napján szombaton Szegeden: a résztvevők a Tisza-parti város központjában tettek egy kört kedvenceikkel.
V. Nemes Nagy Panka, a rendezvényt szervező kutyaiskola vezetője elmondta, a közös séta célja a szemléletformálás. A kutyatartóknak felelősen kell foglalkozniuk kedvenceikkel, úgy, hogy állatuknak és a kutya nélkül élő többségnek is a lehető legjobb legyen. Ennek csak egyik része, hogy a séta során a gazda összeszedje kutyája ürülékét, a kedvencek nevelésre is szükség is szükség van. A kutyák igénylik egymás társaságát, a közös játékot, ez kellő képzéssel problémamentesen elérhető. Bizonyította ezt az idei kutyasétáltatás napja is, amelyen több mint félszáz kutya gyűlt össze a Dóm téren, majd indult békésen közös sétára a belvárosban.
V. Nemes Nagy Panka közölte, a kutyasétáltatás napja mellett általános iskolákban is terjesztik a felelős állattartás eszméjét, az órákon bemutatják a gyerekeknek a kutyák nevelésének, gondozásának legfontosabb szabályait.

Vélemény, hozzászólás?