Posted on

Civil szervezetek mutatkoznak be a budai Várban

Közel 60 civil szervezet várja színes programokkal az érdeklődőket szombaton a budai Várban. A rendezvényt kiállítások, előadások, konferenciák és családi programok színesítik, egyebek mellett megnyitják a Bocs Alapítvány A Nők Sorsa a Világ Sorsa! című ENSZ 5. Millenniumi Fejlesztési Céljához kapcsolódó fotókiállítást – közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.
Az eseményen az érdeklődők előadásokat hallgathatnak a többi között a drogprevencióról, a magyar egészségügy helyzetéről és az állatok jogairól, megismerkedhetnek nyelvtanulási lehetőségekkel, ösztöndíj- és cserediákprogramokkal, bemutatkoznak fogyatékosokkal foglalkozó szervezetek, sportegyesületek, önkénteseket foglalkoztató és közvetítő alapítványok, természetjáró egyesületek, és megjelennek a beteg gyermekeket látogató bohócok is. A Magyar Kultúra Alapítvány székházában rendezett ingyenes fesztiválon minden látogatók szavazhat a számára legszimpatikusabb kiállító civil szervezetre.
A Hazai Fesztivál Közhasznú Alapítvány és a civilek által szervezett programok lehetőséget biztosítanak a kötetlen beszélgetésekre, a civil szervezetekkel való elmélyültebb ismerkedésre. Az első Hazai Civil Fesztivál és Fórum hagyományteremtő szándékkal jön létre, a tervek szerint 2012. május 5-6-án Budapesten még több civil szervezet mutatkozhat be egymásnak és az érdeklődőknek, 2013-tól pedig évente más-más vidéki helyszínen rendezik meg a fórumot.

Vélemény, hozzászólás?