Posted on

Belviszályok a Magyar Állatvédők Országos Szervezeténél

Nem látja el az elvárt képviseleti feladatokat a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ), tagságával nem kommunikál, elnöksége pedig elérhetetlen – állítja közleményében a Lelenc Kutyamentő Egyesület. Az „ernyőszervezetként” létrejött MÁOSZ nem működik, miközben virágzik a „sintérbiznisz”, minden napra jut legalább egy állatkínzás, az állatvédelemmel pedig sem a törvényhozók, sem a hatóságok nem foglalkoznak – fogalmaz a kutyamentő egyesület.
A MÁOSZ legutóbb tavaly december 19-én tartott tisztújító közgyűlést, amelyen – a jelenlévő tagszervezeti képviselők megdöbbenésére – a magukat meghatalmazott útján képviseltető ismeretlen magánszemélyek voltak többségben – állítja a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A szervezet szerint utóbbiak szavazatával az állatvédelemben eddig szintén ismeretlen személy lett az elnök. Ő azonban nem dolgozik, nem elérhető és nem kommunikál – szögezi le közleményében az egyesület.
A Lelenc szerint a közgyűlésen a tagszervezetek egyöntetűen követelték a szavazás megismétlését, de a levezető elnökhelyettes ezt megtagadta. A MÁOSZ alapszabálya előírja, hogy az elnökség a közgyűlés napjától számított 15 napon belül a tagszervezeteknek a jegyzőkönyvet és a határozatokat küldje meg, illetve azokat weblapon hozza nyilvánosságra. Ugyanakkor január 18-án a MÁOSZ weblapján csupán a kézzel kitöltött közgyűlési jegyzőkönyv jelent meg, határozatok nem – rögzíti a közlemény.
A MÁOSZ elnöksége elérhetetlen, a tagsággal nem kommunikál, képviseletet nem lát el – állítja az egyesület. Hozzáteszi: ma nincs megfelelően működő ernyőszervezet, miközben virágzik a sintérbiznisz, minden napra jut legalább egy állatkínzás, az állatvédelemmel pedig sem törvényalkotók, sem az illetékes hatóságok nem foglalkoznak. Forrás: Agromonitor.hu

Vélemény, hozzászólás?