Posted on

Baltás állatkínzó

Az emberi brutalitás újabb példájára derült fény vasárnap, amikor riasztás érkezett Kállósemjénből az Állatbarát Alapítványhoz. Keresik a kállósemjéni baltást: Kállósemjén polgármester is vizsgálódik a településen történt kutyakínzás ügyében. Megkeresésünkre Nagy Béla elmondta: megdöbbentették a hallottak. Nem jellemző a községben az ilyen eset – mondta.
Sőt, inkább arról tud beszámolni, hogy az itt élők figyelnek az állatokra. A közelmúlban is mentettek egy póruljárt kutyát, amely egy aknába esett a piac közelében.
A település első embere arról is tájékoztatott, hogy kóbor kutyák nincsenek a településen. Inkább olyan fordul elő, hogy az állatok elszöknek otthonról. Ilyenkor azonban értesítik a gazdit, akik hazaviszik az állatot.
Az elmúlt másfél év alatt – amitóta Nagy Béla a polgármester – ehhez hasonló eset sem történt a faluban. Annak érdekében, hogy ez ne is fordulhasson elő, felkutatják azt, aki ezt tette a szerencsétlenül járt állattal – egy ilyen kis településen semmi nem marad titokban – mondta a polgármester.
Az állatmentő szakember rövid időn belül a helyszínre érkezett, ahol borzalmas állapotban talált a kutyára. Az állat sérülései már első látásra is szándékos emberi bántalmazásra, nem pedig közlekedési balesetre utaltak, és ezt az alapos állatorvosi vizsgálat is alátámasztotta.
A helyi lakosok elmondása szerint a kutya gazdája elhunyt, és ezt követően senki nem viselte gondját az állatnak. Az életveszélyes sérüléseket egy kállósemjéni férfi okozta szándékosan a kutyának, méghozzá oly módon, hogy az utcán sarokba szorította a védtelen állatot, és egy baltával többször megütötte. Ezt követően a tettével a helyi kocsmában több tanú előtt el is dicsekedett.
A brutális férfi a kutya testén több súlyos sérülést is ejtett, a baltával levágta az egyik lábujját, eltörte a jobb mellső lábát, egy vágás pedig az orrát is eltalálta, amelynek következtében most nyitott az orrürege, valamint a gerince is több helyen megsérült.
A kutya jelenleg kórházi kezelés alatt áll, át kell esnie egy csontműtéten, és a fejsérülés miatt egy plasztikai műtéten is. A teljes felépülése előre láthatóan hónapokig is eltarthat, a mentális gyógyulás viszont ennél több időt is igénybe vehet.
Az Állatbarát Alapítvány feljelentést tesz a területileg illetékes rendőrségen állatkínzás alapos gyanújával, amelyet ha sikerül bebizonyítani, a baltás kegyetlenkedő a Büntető Törvénykönyv 266. § -a értelmében akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Vélemény, hozzászólás?