Posted on

Balhé az orvosnál, kutyát kellett volna újraéleszteni

Életveszélyesen megfenyegettek, leköptek és lökdöstek egy orvost Budapesten mert nem akart újraéleszteni egy kutyát. A rendelőintézetet, ahol az orvos dolgozik, már két hete is megfenyegették. Akkor azért, mert el akartak látni egy részeg beteget.
A házaspár hétfő hajnalban ment be az ügyeletre. Bár állatokat nem gyógyítanak, azt követelték, élesszék újra a kutyájukat. Ráadásul a kutyán akkor már lehetett látni, hogy nem lehet rajta segíteni. A házaspár férfi tagja rendkívül agresszív volt. Üvöltözött az orvosokkal, hogy segítsenek. A férfi, miután nem segítettek a kutyán, többször meglökte és leköpte az orvost. Meg is fenyegette, azt mondta: meg fogja ölni. A férfi ezután kifelé menet még letépte a postaládát, a csengőt és egy papírt, amire a rendelési idő volt kiírva, és széttörte az ajtó zárát.
Két hete egyszer már megfenyegették az orvost és asszisztensét. Akkor miután egy részeg férfit kórházba vittek, a férfi fia azt mondta, elvágja a torkukat. Az egész azután történt, hogy a család kihívta az ügyeletet, mert az apának égési sérülései voltak. Igaz részeg is volt. Kórházba menni viszont nem akart. Akkor végül a rendőröknek kellett segíteniük a férfit kórházba vinni. Eközben azonban a család harci kutyája megharapta az egyik rendőrt.
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt mondta: havonta legalább egyszer előfordul, hogy súlyosabban megsérül egy mentős, mert rátámadnak. Szerinte a törvényi szigorítás jelentheti a megoldást. Az Országgyűlés nemrég szigorította is a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntetési tételét. Eszerint minimum egy, legfeljebb 10 évet is kaphat az, aki hasonló bűncselekményt követ el.

Vélemény, hozzászólás?