Posted on

Balhé a kutyatelepen, újra lebukott az állatkínzó

Kamerák előtt csapott össze az illegális kutyatelep tulajdonosa az állatmentőkkel. Bunkeréből kölyökkutyákat, az erdő mélyéről pedig legalább harminc németjuhászkutyát sikerült némi összetűzés árán kimenekíteni. A felháborodott állatvédőkkel újabb illegális kutyatelepet számoltunk fel. Az erdő mélyén mocsárban, láncon szörnyű körülmények között tartott ebek gazdája előttünk is védte az igazát, minket is el akart zavarni. A Fókusz kamerája mindent rögzített! A mentőcsapat várja a leendő gazdikat, akik örökbefogadnák a kimentett kutyákat.
Jászfényszaru — Át akarta verni a hatóságokat Gy. László, akinek embertelen körülmények között tartott kutyáiról még a spanyol tévé is beszámolt. A férfit akkor a hatóság a kutyái létszámának csökkentésére kötelezte, ám ő csak elvitte a sanyarú sorsú ebeket máshova. Akadt olyan eb, amely az elmúlt napok zord időjárását egy fához kötve, remegve töltötte, míg mások egy pincébe zárva senyvedtek.
– A falu melletti erdőben 34 felnőtt kutya élt a fákhoz kötve, 10 kölyök egy pincébe zárva, két mamakutya pedig egy düledező kalibában szoptatta a kölykeit. A felnőtt kutyák közül többen egy mocsárban álltak, a láncuk nem engedte, hogy meneküljenek a víz elől – írta le megdöbbenve a telep körülményeit Újházi István, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány szóvivője.
Több kutya nyakán mély sérülést láttak a fajtamentők, ami bizonyítja, hogy szaporítójuk nem gondozta őket. Az egyik fiatal eb sebében pedig már csontgiliszták mászkáltak.
Mint megírtuk, a jászfényszarui bűzös telepen a kutyákat apró ketrecekben, piszokban tartották a tenyésztők. A kutyák elhullott társaikat ették. Amelyik eb egyáltalán túlélte a megpróbáltatásokat, spanyol tenyésztőkhöz került. A külföldi tévések rejtett kamerákkal rögzítették, milyen borzalmas körülmények között tartja a fegyveres testületeknek tenyésztett kutyáit a szaporító, aki lebukása után elrejtette az erdőben a kutyáit.
Az állat-egészségügyi hatóság most határozottan lépett fel. Húsz kutya azonnal a fajtamentők tulajdonába került, és a hatóság eltökélt szándéka, hogy a többi kutya helyzetét is megnyugtatóan megoldja. A fajtamentőknél viszont telt ház van, így ezúton is várják a 06-70-408-7207-es telefonszámon azoknak a gazdijelölteknek a jelentkezését, akik jó gazdái lennének ezeknek a sokkal jobb sorsra érdemes német juhászkutyáknak!

One thought on “Balhé a kutyatelepen, újra lebukott az állatkínzó

  1. […] fajtatiszta németjuhász borzasztó körülmények között, egy feljelentés az állatvédők részéről, a telep bezárása. Azt hihetnénk, happy […]

Vélemény, hozzászólás?