Posted on

Az orvosi váróban fulladt meg a cica

Budapest – Csak pár méterre volt az életmentő orvosi segítségtől, mégis megfulladt Berci kandúr, akit gazdája karácsonykor 25-én szállított be a Lehet úti Állatkórház ügyeletére. A cicus gazdája, Úr Éva még zokogva mesélt szeretett kedvence értelmetlen haláláról.
– Azt vettem észre, hogy Berci nehezen veszi a levegőt – kezdte Éva, miközben remegő kézzel szorongatta az elhunyt cicáról készült utolsó fényképet. – Hiába volt karácsony, azonnal rohantam vele a Lehel úti Állatkórház ügyeletére. Nem érdekelt, mennyibe fog kerülni, csak azt akartam, hogy mentség meg a macskám életét.
Az asszony a váróba lépve látta, hogy rengetegen vannak. Megpróbált szólni az orvosoknak, hogy életveszélyes állapotban van szegény jószág, de az orvosok ügyet sem vetettek rá.
– Csak ültem és vártam, miközben simogattam Berci fejét – folytatta Éva. – Közben csak nagy ritkán szólítottak be valakit a rendelőbe és akár fél óra is eltelt, míg az egyik páciens távozása után hajlandóak voltak egy másikat behívni.
Az asszony három és fél órán keresztül ücsörgött a váróban, tehetetlenül nézve az állat haláltusáját. Berci végül feladta a küzdelmet.
– Éreztem, hogy már nem lélegzik – sírt keservesen Éva asszony. – A karjaim között halt meg. Ekkor újra bekopogtam, és lássanak csodát, beinvitáltak. “Most már minek?! Fel tudják őt támasztani?!” – ezt kérdeztem tőlük.
Éva sohasem fogja megtudni, hogy az orvosok megmenthették-e volna szeretett cicáját. Egy biztos, ez volt élete legszomorúbb karácsonya.
Megpróbáltunk utána járni, mi volt az oka annak, hogy nem foglalkoztak soron kívül az életveszélyben lévő állattal, de nem jártunk sikerrel.
– Nem tájékoztatott az esetről az ügyeletes Macskási doktornő, jelenleg pedig szabadságon van – közölte az állatkórház igazgatója, Dr. Vándor István. – Egy műtét sem tart egy óránál többet, nem tudom, hogyan történhetett. Forrás Blikk.hu Polesz Anita.

Vélemény, hozzászólás?