Posted on

Az állatok etetéséhez is kérhetnek segítséget Devecseren

A devecseri polgármesteri hivatalban kérhetnek segítséget azok, akik a vörösiszap által elöntött területen laknak, de nem tudják megoldani az állataik etetését. A rászorulók tápot, konzervet is kaphatnak – olvasható a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság vasárnap délelőtti felhívásában.
A közleményben újra felhívják a figyelmet, hogy a rendőrség továbbra is ellenőrzi a Devecser területére bejutni szándékozókat. A településre továbbra is csak a helyi lakosok, az elszállításukat végző hozzátartozók, a menetrendszerinti autóbuszok, illetve a kárelhárítási munkálatokban résztvevők léphetnek be. A bejutásra való jogosultságot, hozzátartozói viszonyt igazolni kell.
A lezárás miatt Devecseren keresztül továbbra sem lehet eljutni Sümeg és Tapolca felé.
A rendőrség továbbra is szigorú ellenőrzés alatt tartja Kolontárt. A település nyugalma, a vagyonvédelem érdekében, valamint azért, hogy a kíváncsiskodókat távol tartsák a katasztrófa sújtotta térségtől, 23 óra után korlátozott a kijárás. A kritikus, veszélyes pontokat – az üres házakat, balesetveszélyes területeket – hőkamerával figyelik.
A Farkasgyepűi Tüdőgondozó Intézet a kármentesítésben, mentésben résztvevők, valamint a lakosság számára ingyenes inhalációs terápiát biztosít. Az inhalációs terápia 5 perces, légutakat nyugtató, gyulladáscsökkentő kezelés, amelyet Devecseren, a Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvodában lehet igénybe venni minden nap délután kettő és öt óra között

Vélemény, hozzászólás?